Nadia: «Dere må hjelpe meg»

«Dere må hjelpe meg. Jeg må legge på. Mor kommer», var det eneste Nadia rakk å si i sin første telefonsamtale med den norske ambassaden i Rabat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette forklarte Norges ambassadør til Marokko, Arne B. Hønningstad, i Oslo byrett onsdag.

Kontakten med Nadia kom i stand ved at en sekretær ved ambassaden ringte og utga seg for å være en venninne. Den norske ambassaden befattet seg med Nadiasaken etter en instruks fra Utenriksdepartementet (UD) 25. september i fjor.

I perioden fram til Nadia returnerte til Norge 4. oktober samrådde Hønningstad seg hele tiden med den politiske toppledelsen i UD. Han sa i retten at det ikke har kommet noen kritikk fra verken norske eller marokkanske myndigheter om måten Nadia-saken ble håndtert på.

Rettssakens tredje dag begynte med at foreldrene til Nadia kommenterte forklaringen datteren deres ga tirsdag. De karakteriserte denne forklaringen som løgn og sa at hun var påvirket av venner i Norge.

Nadias 46 år gamle far og 40 år gamle mor står tiltalt i Oslo byrett for å ha berøvet sin datter friheten. Ifølge tiltalen varte frihetsberøvelsen i over en måned.

NTB