Nadias foreldre til avhør i Norge

Foreldrene til Nadia er siktet for å ha bortført sin egen datter til Marokko med tvang Etter nesten to måneder i utlendighet landet de på norsk jord onsdag kveld. De ble umiddelbart ført til politiet hvor de satt i avhør hele natta. Den alvorlige siktelsen mot dem opprettholdes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 20.30 onsdag kveld landet Nadias foreldre på Fornebu. Der ble de møtt av advokat Leidulv Digernes som kjørte dem direkte til Oslo Politikammer hvor etterforskerne i kidnappingssaken ventet.

I nesten ni timer satt foreldrene i avhør.

- De ville mer enn gjerne fortelle om saken til politiet. Foreldrene var taletrengte, derfor tok det så lang tid

De kjenner seg overhode ikke igjen i fremstillingen av saken som er gitt her hjemme, sier foreldrenes advokat Leidulv Digernes til Dagbladet. Han var med under hele avhøret som ble varte fra 21.30 til 06.00 i går.

Alvorlig

Foreldrene ble løslatt etter natten med politiet, men den alvorlige siktelsen mot dem opprettholdes.

Politiinspektør Henning Hoff Wikborg ledet avhørene som strakk seg langt inn i de lyse morgentimene.

- Foreldrene er fortsatt siktet for ulovlig å ha bortført jenta med makt fra Norge. forbrytelsen har en strafferamme på ti år. Jeg vil oversende saken til statsadvokaten. Med

en så streng strafferamme er det instansen som har den formelle kompetansen til å avgjøre påtalespørsmålet, sier Hoff Wikborg.

Nøkkelvitne

Fortsatt gjenstår det å finne et av nøkkelvitnene i saken. Sjåføren som kjørte familien til Marokko. Han er marokkaner, men bosatt i Nederland.

- Flere vitner må avhøres, opplyser politiinspektør Henning Hoff Wikborg.

Foreldrene til Nadia var tilbake i leiligheten sin i Oslo i går ettermiddag.

- Det er godt å være tilbake i Norge, men nå er vi veldig slitne, sier Nadias mamma til Dagbladet.

Ut over det vil verken hun eller faren kommentere saken.

Oppvask

Utenriksdepartementet og politiet har satt inn store ressurser for å finne ut hva som virkelig har skjedd i denne saken. I følge det Dagbladet erfarer vil den føre til en veritabel oppvask. Særlig er det den norske ambassadøren i Marokko som blir utsatt for kritisk granskning.

- Vi har bedt om å få tilsendt papirer som viser ambassadens rolle i saken, opplyser Leidulv Digernes.