Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nadias venninne: - Forferdelig dom

- Dette er en forferdelig dom som ikke har godt nok grunnlag. Saken skulle aldri havnet i retten, sier Nadias barndomsvenninne Fazilat Akhtar (20).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fazilat er fra Pakistan og har bodd i Norge siden hun var fem år gammel. Hun har vært Nadias venninne siden de to var små og har gått inn og ut av Nadias hjem. Nadias mor og far har vært som en onkel og tante for henne, sier hun.

Familiesak
- Dette er en familiesak, en foreldre-barn-konflikt, som kunne vært løst i minnelighet. Men tingene kom plutselig ut av kontroll, ikke minst på grunn av all medieomtalen, sier Fazilat til NTB.

- Hvis dommerne dømmer etter troverdighet, mener jeg de ikke kan ha funnet det bevist at foreldrene bortførte Nadia. Det er mange momenter i denne saken, og det er slett ikke lett å få noe klart bilde av hva som egentlig skjedde, sier Fazilat.

Konflikt
Nadias venninne mener retten har vist manglende forståelse for foreldrenes situasjon:

- Jeg kjenner begge kulturer, både den norske og den marokkanske, og jeg vet at denne kulturkonflikten ikke er enkel. Men jeg vet at både foreldrene og Nadia setter begge kulturene høyt.

Fazilat tror ikke Nadias foreldre gjør det enklere for seg ved å anke dommen.

- Men hvis de mener de er uskyldige, skjønner jeg at de vil bruke de mulighetene de har, sier hun.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media