- Nær 100 drept i selvmordsangrep i Jemen

Selvmordsbomberen skal ha sprengt seg selv midt i en gruppe soldater.

NÆR 100 DREPT: 96 personer er drept i et selvmordsangrep i Jemens hovedstad Sanaa. Selvmorsbomberen sprengte seg selv midt i en gruppe soldater som øvde til en parade. På bildet leter politiet etter bevis etter bombeangrepet. Foto: Khaled Abdullah / REUTERS / NTB SCANPIX
NÆR 100 DREPT: 96 personer er drept i et selvmordsangrep i Jemens hovedstad Sanaa. Selvmorsbomberen sprengte seg selv midt i en gruppe soldater som øvde til en parade. På bildet leter politiet etter bevis etter bombeangrepet. Foto: Khaled Abdullah / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 96 personer er drept i et selvmordsangrep i Jemens hovedstad Sanaa, melder NTB.

I tillegg skal flere titalls mennesker ha blitt såret, men opplysningene er ikke bekreftet av offisielle kilder. Andre kilder har oppgitt av minst ti personer er drept og 20 såret.

Vitner sier at kroppsdeler lå spredt rundt i kvartalet hvor militærparader ofte blir holdt. Ambulanser kom raskt til stedet og fikk fraktet sårede bort fra området, melder Reuters.

- Vi var midt i en parade og plutselig smalt det. En kraftig eksplosjon drepte flere titalls av våre menn. Vi prøvde alt vi kunne for å hjelpe dem, sier offiser Amin al-Alghabati.

Ifølge en tjenestemann som ikke ønsker å bli navngitt, kan dødstallet komme til å stige, skriver NTB videre..

De fleste ofrene skal ha vært soldater som trente til en militærparade. Paraden skulle vært holdt tirsdag for å markere Jemens nasjonaldag, til minne om gjenforeningene mellom den sørlige og nordlige delen av landet.

- Befolkningen i Jemen må stå samlet og fronte denne fatale terrorhandlingen, sier brigader Karim Nahil til Reuters.

Øyenvitner sier at angriperen selv var kledd i militæruniform, og at han sprengte seg selv midt i gruppen av soldater mens de øvde på paraden.

Angrepet er det blodigste i Jemen siden president Abdrabuh Mansur Hadi overtok makten i februar. Det kommer ti dager etter at regjeringsstyrker innledet en storoffensiv mot al-Qaida i Abyan-provinsen sør i landet.

Ytterliggående islamister har det siste året tatt kontroll over en rekke byer i dette området.


NÆR 100 DREPT: 96 personer skal være drept i et selvmordsangrep i Jemens hovedstad Sanaa. De fleste ofrene skal ha vært soldater som trente til en militærparade. Foto: YAHYA ARHAB / EPA / NTB SCANPIX
NÆR 100 DREPT: 96 personer skal være drept i et selvmordsangrep i Jemens hovedstad Sanaa. De fleste ofrene skal ha vært soldater som trente til en militærparade. Foto: YAHYA ARHAB / EPA / NTB SCANPIX Vis mer