- Nær 100 drept i selvmordsangrep i Jemen

Selvmordsbomberen skal ha sprengt seg selv midt i en gruppe soldater.

NÆR 100 DREPT: 96 personer er drept i et selvmordsangrep i Jemens hovedstad Sanaa. Selvmorsbomberen sprengte seg selv midt i en gruppe soldater som øvde til en parade. På bildet leter politiet etter bevis etter bombeangrepet. Foto: Khaled Abdullah / REUTERS / NTB SCANPIX
NÆR 100 DREPT: 96 personer er drept i et selvmordsangrep i Jemens hovedstad Sanaa. Selvmorsbomberen sprengte seg selv midt i en gruppe soldater som øvde til en parade. På bildet leter politiet etter bevis etter bombeangrepet. Foto: Khaled Abdullah / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 96 personer er drept i et selvmordsangrep i Jemens hovedstad Sanaa, melder NTB.

I tillegg skal flere titalls mennesker ha blitt såret, men opplysningene er ikke bekreftet av offisielle kilder. Andre kilder har oppgitt av minst ti personer er drept og 20 såret.

Vitner sier at kroppsdeler lå spredt rundt i kvartalet hvor militærparader ofte blir holdt. Ambulanser kom raskt til stedet og fikk fraktet sårede bort fra området, melder Reuters.

- Vi var midt i en parade og plutselig smalt det. En kraftig eksplosjon drepte flere titalls av våre menn. Vi prøvde alt vi kunne for å hjelpe dem, sier offiser Amin al-Alghabati.

Ifølge en tjenestemann som ikke ønsker å bli navngitt, kan dødstallet komme til å stige, skriver NTB videre..

De fleste ofrene skal ha vært soldater som trente til en militærparade. Paraden skulle vært holdt tirsdag for å markere Jemens nasjonaldag, til minne om gjenforeningene mellom den sørlige og nordlige delen av landet.

- Befolkningen i Jemen må stå samlet og fronte denne fatale terrorhandlingen, sier brigader Karim Nahil til Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer