KAMPEN OM ALEPPO:

- Nær 1000 syrere evakueres nå ut av Øst-Aleppo

-19 ambulanser og 21 busser evakueres nå fra Øst-Aleppo, sier Elizabeth Hoff til Dagbladet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 14.40 er det klart at evakueringen av de siste innbyggerne i Øst-Aleppo er i gang.

- De første 19 ambulansene og 21 busser er nå kjørt ut fra de siste enklavene. Nå sender vi inn 14 nye busser, forteller Elizabeth Hoff, sjef for Verdens helseorganisasjon (WHO) i Syria til Dagbladet.

På vei mot Idlib

Våpenhvilen som ble inngått ser dermed ut til å holde. Ifølge syrere på stedet, er det rundt 1000 syrere som er med i kortesjen med buss og ambulanser.

- Dette har vært rolig og ser ut til å gå fint for seg. Vi har ikke fått inn meldinger om at folk blir id-sjekket, sier Hoff.

Våpenhvilen som er inngått går ut på at også personer som har vært med og kjempet mot Assad-regimet skal få fritt leide. Ambulansene og bussene er nå på vei fra Øst-Aleppo og mot opposisjonskontrollerte Idlib.

Foreldreløse barn

- Vi får løpende rapporter, og det er rapporter om at det er utfordrende å få alle de stridende gruppene til å respektere fritt leide for bussene og ambulansene. Vi forsøker også å få ut flere sårbare gruppe fra den siste lille stridssonen, herunder to grupper enslige og foreldreløse barn. Dette kan først skje i morgen og bare dersom den midlertidige våpenhvilen fortsette å gjelde, sier Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen og FNs spesialutsending for humanitære spørsmål og beskyttelse av sivilbefolkningen i Syria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer