KJEMPER FOR SHARIA: Boko Harams leder Abubakar Shakau står i midten av bildet, tatt i mars 2013. Boko Haram har de siste åra drept tusenvis av mennesker og drevet mange flere på flukt. De er nå alliert med Den islamske stat (IS). Foto: Boko Haram / AFP / NTB Scanpix
KJEMPER FOR SHARIA: Boko Harams leder Abubakar Shakau står i midten av bildet, tatt i mars 2013. Boko Haram har de siste åra drept tusenvis av mennesker og drevet mange flere på flukt. De er nå alliert med Den islamske stat (IS). Foto: Boko Haram / AFP / NTB ScanpixVis mer

- Nær 150 drept i Boko Haram-angrep i Nigeria

Det forteller øyenvitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nær 150 personer er drept av den islamske militsen Boko Haram i Nigeria. Det melder øyenvitner ifølge NTB.

- Angrep hus og moskeer Ifølge nyhetsbyrået AFP dreier det seg om flere samtidige angrep, alle mot en landsby nordøst i landet. Private hjem og moskeer er blant målene.

- De drepte hele min onkels familie. De tok livet av de fem barna hans og satte fyr på huset, sier en fisker som var øyenvitne, til AFP.

Et annet øyenvitne forteller at rundt 50 militsmedlemmer stormet landsbyen i ettermiddag.

- Terroristene angrep først muslimer i maghrib-bønn (den første bønnen etter at fasten under ramadan er brutt for dagen). De åpnet ild mot menighetsmedlemmene - for det meste menn og små barn, sier vitnet.

- Sparte ingen Han forteller at Boko Haram-angriperne ikke sparte noen.

- Mens noen av terroristene ventet og satte fyr på de fleste likene, gikk andre til hus og skjøt kvinner i ferd med å lage mat, sier vitnet.

Boko Haram har som mål å innføre sharialovgivning og teller mellom 7000 og 10 000 medlemmer. Over 13 000 mennesker er drept i angrep fra gruppa, som også har gjennomført operasjoner i nabolandene Kamerun, Tsjad og Niger. Hundretusener er drevet på flukt.

Gruppa støttet tidligere al-Qaida, men skiftet tidligere i år sin lojalitet til Den islamske stat (IS).