Nær 600 døde etter uvær i Karibia

Dødstallene i Haiti og Den dominikanske republikk steg kraftig i dag. Nær 600 mennesker har mistet livet i de omfattende oversvømmelsene og jordrasene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Haiti har 375 mennesker mistet livet, opplyste representanter for myndighetene onsdag. I Santo Domingo, hovedstad i Den dominikanske republikk, opplyste redningstjenesten at minst 204 er omkommet. I byen Jimani alene, en grenseby til Haiti, er 195 personer omkommet.

- Vi har talt opp 195 døde menn, kvinner og barn foreløpig, sa Radhames Lora Salcedo, leder for landets redningsmyndigheter.

Hundrevis savnet

Hundrevis av andre er savnet og det er ventet at dødstallene vil fortsette å stige. Over 13.000 er gjort hjemløse av det voldsomme uværet. Svært mange av de døde er barn.

- Dette er et forferdelig slag, forferdelig, de er borte alle sammen, gråter Dorka Dotel, som mistet sine fire barn i uværet.

Folk i Den dominikanske republikk sier dette er den verste naturkatastrofen som har rammet landet på over 100 år, melder BBC.

Canadiske og amerikanske fredsbevarende soldater i Haiti fløy tirsdag inn vann og forsyninger til de verst rammede områdene.

Fulle likhus

Hele landsbyer er utslettet, og stabler av oppsvulmede døde dekket av gjørme fyller opp midlertidige likhus. Flere elver har gått over sine bredder som følge av uker med kraftig regnvær, og mange av de omkomne ble skylt vekk mens de sov.

I Fond Verettes vasket oversvømmelsene bort en 800 meter lang og 300 meter bred del av byen. Byens skattekontor og rettssal var blant bygningene som ble tatt av vannmassene. Kun halve politistasjonen står igjen.

Uventet

Orkansesongen i Karibia tar vanligvis slutt i utgangen av november hvert år. Uværet som satte inn for tre uker siden og utløste omfattende jordskred og oversvømmelser, kom derfor uventet på befolkningen.

- Vi er svært bekymret over situasjonen. Jorda nord og nordvest på øya er allerede gjennomtrukket av vann, noe som øker faren for oversvømmelser, sier Jose Luis German i Den dominikanske republikks nasjonale krisekommisjon.

Uværet og flommen har kostet mange husdyr livet og gjort omfattende skader på avlingene. De økonomiske følgene av stormen kan derfor bli svært store, påpeker tjenestemenn i Den dominikanske republikk og i Haiti.

(NTB)

TRAGEDIE: Nær 600 mennesker har mistet livet etter uværet. Bildet ble tatt i Fond Verettes på Haiti i går.