Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nær 8.000 overnattinger på DNT-hytter

Hardangervidda mest populært.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De betjente hyttene til Den Norske Turistforening (DNT) i fjellet har så langt i påsken hatt 7.800 overnattinger. Hardangervidda er det mest populære området, her har tallet på overnattinger økt med 11 prosent.

DNT-hyttene på Hardangervidda har så langt registrert over 2.000 overnattinger, en økning på 11 prosent i forhold til i samme periode i fjor.

Det nest best besøkte området er Jotunheimen med over 1.500 overnattinger. Dette er jevnt med fjorårets påskestart, opplyser Turistforeningen i en pressemelding.

Den sentrale Finsehytta i Skarvheimen er den mest besøkte hytta med 635 overnattinger så langt. Dette er jevnt med påskestarten i 2004. Finsehytta er for mange et godt utgangspunkt for turer sørover på Hardangervidda.

Totalt har årets påsketrafikk vært normal og jevnere enn tidligere år. Besøket i starten har vært noe lavere enn i fjor, da det var høye overnattingstall i palmehelgen.

Totalt har de betjente DNT-hyttene hatt 6 prosent færre overnattinger sammenlignet med samme periode i fjor. (©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!