Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nær avtale i Bonn

Nordalliansens utenriksminister Abdullah Abdullah sa lørdag at en avtale om en interimsregjering er nær forestående under forhandlingene om Afghanistan i Bonn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Min forståelse er at det er gjort betydelig framgang i retning av etableringen av en overgangsmyndighet, sa han etter å ha møtt ledelsen av Nordalliansen i Kabul og hatt kontakt med forhandlingsdelegasjonen i Bonn.

Abdullah sa at Nordalliansen ikke insisterer på at en av deres medlemmer skal lede en koalisjonsregjering. Han sa at alliansens leder Burhanuddin Rabbani vil spille en rolle, men ikke nødvendigvis som president.

Abdullah sa også at han tror at Osama bin Laden er på flukt i det sørlige Afghanistan, og ikke befinner seg i hulene Tora Bora i nærheten av Jalalabad, der USAs visepresident Dick Cheney nylig sa han var.

Han sa også at Nordalliansen har sendt offiserer, men ikke regulære styrker, for å hjelpe pashtunerne som beleirer Kandahar.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!