PRIS-HOPP: Fra og med oktober i år må bilister i Oslo måtte regne med å betale nær dobbelt så mye for å kjøre gjennom bomringen som i dag, ifølge VG. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PRIS-HOPP: Fra og med oktober i år må bilister i Oslo måtte regne med å betale nær dobbelt så mye for å kjøre gjennom bomringen som i dag, ifølge VG. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Bompenger:

Nær dobling av bompenger i Oslo fra oktober

1. oktober i år vil Oslos innbyggere møte en nær dobling i bompenger. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I neste omgang må dobbelt så mange bilister betale enda mer i 55 nye bomstasjoner.

Bompengeøkningen er planlagt i Oslopakke 3 for å kunne finansiere samferdselsprosjektene i distriktet, skriver VG.

I første omgang, fra 1. oktober, vil personbiler med diesel koste 48 kroner utenfor rushtiden og 58 kroner i rushtiden - mot 34 kroner i dag. Bensinbiler må betale 43 kroner utenom, og 53 kroner i rushtiden.

Ifølge Statens vegvesen er det mest sannsynlig at fra mars i 2019 vil enda flere bilister virkelig vil få merke økte bompriser fra flere bomstasjoner.

- I dag er det 50 prosent av bilistene på Oslos veier som ikke betaler i bommene. Nå er vi sammen med Akershus-politikerne i ferd med å innføre en bomdekning som virker mer rettferdig, sier miljøbyråd i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

Også nullutslippsbiler - eller elbiler fra og med trinn 2 i 2019 - må betale 20 kroner i rushtiden og 10 kroner utenfor rushtiden. Dette skal dobles i et enda senere trinn 3 - til 30 kroner i rushtiden og 20 kroner utenfor.