Nær halvparten av lærerne vurderer å slutte

45 prosent av lærerne har de siste to åra vurdert å skifte yrke. Det viser en undersøkelse gjennomført på oppdrag fra Utdanningsforbundet.

- ENORM STØTTE:  Fra torsdag trappes lærerstreiken betydelig opp. Leder i Utdanningsforbundet Ragnhild Lied kaller støtten for streiken ute blant lærerne for enorm. 
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
- ENORM STØTTE: Fra torsdag trappes lærerstreiken betydelig opp. Leder i Utdanningsforbundet Ragnhild Lied kaller støtten for streiken ute blant lærerne for enorm. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En undersøkelse gjennomført av Respons Analyse på oppdrag fra Utdanningsforbundet viser at 45 prosent av lærerne har i løpet av de to siste årene vurdert å skifte yrke eller slutte i yrket de har i dag. Det er spesielt medlemmer i alderen 30-44 år som vurderer å slutte. I denne aldersgruppen har hele 6 av 10 lærere vurdert å skifte yrke.

- Det er ganske dramatisk. Når en i tillegg vet at vi har en lærermangel som nesten er ute av kontroll er dette alvorlig. Om bare seks år, i 2020, vil det mangle rundt 11 000 lærer i norsk skole, sier leder i Utdanningsforbundet Ragnhild Lied til Dagbladet om undersøkelsen som ble gjennomført i våres med 1019 av utdanningsforbundets medlemmer som respondenter.

En av fire har sluttet Til sammenlikning viser en undersøkelse utført av Arbeidsforskningsinstituttet ved Høyskolen i Oslo og Akershus for YS, at 15 prosent av arbeidstakere i Norge regner det som ganske eller svært usannsynlig at de er i samme yrke om fem år.

Spørreundersøkelsen fra Respons Analyse sier ikke noe om hvorfor lærerne har vurdert å slutte, men ifølge Lied vet de en del om dette fra tidligere undersøkelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer