FRA MALI: Nær halvpartene svarer at de vil sende norske soldater til kamp mot ekstreme islamister i Nord-Afrika. Her fra Mali og samlingen til den afrikanske samarbeidsstyrken mot terrorister. Foto: REUTERS/ Alain Amontchi/ NTB scanpix
FRA MALI: Nær halvpartene svarer at de vil sende norske soldater til kamp mot ekstreme islamister i Nord-Afrika. Her fra Mali og samlingen til den afrikanske samarbeidsstyrken mot terrorister. Foto: REUTERS/ Alain Amontchi/ NTB scanpixVis mer

Nær halvparten vil sende norske soldater til Afrika

Ifølge meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten halvparten av de spurte mener det er greit at norske militære styrker deltar i krig mot ekstreme islamister i Nord-Afrika.

I en meningsmåling som Sentio gjorde for Klassekampen en drøy uke etter terrorangrepet i Algerie, svarer 43 prosent at de er for å sende militære styrker til Nord-Afrika.

- Etter terrorangrepet i Algerie har mange fått øynene opp for sikkerhetsutfordringene i dette området, så det kan være medvirkende til oppslutningen om deltakelse. Mange ser at terror andre steder også angår oss, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

Strøm-Erichsen sier en eventuell militær deltakelse i Mali er helt uavhengig av terroraksjonen der fem nordmenn var blant de mange drepte.

(NTB)