Nær kvalt av sitt eget skjerf i skopussemaskin

Daniela Gazmuri (22) ble reddet av at hun glemte å låse døra.

GLAD JEG LEVER: Daniela Gazmuri (22) og datteren Lilian (2) foran skomakerverkstedet der ulykka skjedde. Foto: Kurt André Høyessen
GLAD JEG LEVER: Daniela Gazmuri (22) og datteren Lilian (2) foran skomakerverkstedet der ulykka skjedde. Foto: Kurt André HøyessenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet):- Jeg hadde englevakt. Jeg pleier alltid å låse døra fra innsida når jeg rydder i skomakerverkstedet, men denne gangen glemte jeg det. Det ble min redning, sier Daniela Gazmuri til Dagbladet.

- Husker svært lite Ulykken skjedde lørdag 28. august. Det er Sandefjords blad som forteller om det dramatiske som skjedde da Daniela sulle rydde og vaske i skomakerverkstedet SkoStudio. I det hun bøyde seg ned, kom hun borti knappen som slår på maskina.

- Ulykka husker ingenting fra, heller ikke uka før. 10 dager er visket helt ut, sier 22-åringen fra Kroatia.

- Glad jeg lever Moren hennes, som passet datteren på to år, kom innom og fant henne livløs på gulvet, med hodet klemt inntil maskinen. Gjenopplivningen startet i butikken og fortsatte i ambulansen til Sykehuset Vestfold i Tønsberg. Der lå hun i koma i tre døgn.

- Jeg er så takknemlig for at jeg lever, og at jeg nå er hjemme igjen sammen med datteren min. Jeg vil gjerne takke alle som har hjulpet meg, sier Gazmuri.

Bak noen skrubbsår på kinnet skjuler det seg tre brudd i kjevebeinet. Hun har fortsatt hodeverk og muskelsmerter, men legene har forespeilet henne at hun blir helt frisk igjen.

Tilbake på ulykkesstedet Én gang har hun vært tilbake i skomakerverkstedet etter ulykken. Hun har prøvd å friske opp hukommelsen, men til ingen nytte.
- Det er litt ekkelt å ikke huske noe, men legene sier jeg vil bli helt bra igjen, sier Gazmuri, som er hjemmeværende med datteren Lilian (2).

- Det var helt fantastisk å se henne igjen. Det er som å få et nytt liv i gave, sier hun.

Takker for støtten Mannen - skomaker Claudio Gazmuri - sier til Sandefjords blad at det er først nå han er i stand til å åpne skomakerverkstedet igjen etter ulykka. Han håper kundene har forståelse for at arbeider er blitt forsinket.

- Vi har fått blomster og tekstmeldinger fra folk vi ikke kjenner. Vi er veldig takknemlige for all støtte vi har fått fra familie, venner, ambulansepersonell, sykehusansatte og alle som har sendt hilsener, sier han.

HER SKJEDDE DET: Mannen Claudio ved maskina som kunne tatt livet av kona Daniela. Foto: Kurt André Høyessen
HER SKJEDDE DET: Mannen Claudio ved maskina som kunne tatt livet av kona Daniela. Foto: Kurt André Høyessen Vis mer