Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nær løsning før de bombet

Palestinske militante hevder de var nær en løsning i forhandlingene med Israel. Likevel ble den Palestinske statsministerens kontor bombet i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Det er den engelske avisa The Observer som i dag melder at militante palestinere hevder de var nær en løsning på konflikten da det smalt.

Ny avtale

De tre gruppene som holder den israelske soldaten Gilad Shali fanget sa i går at de vil overgi nittenåringen dersom Israel løslater ett tusen palestinske kvinner, barn og fanger med særlige humanitære behov fra israelske fengsler. Men Mark Regev fra det israelske utenriksdepartementet avviste forslaget. Han uttalte at Israel ikke vil inngå avtaler.

Etter dette innspillet skal palestinerne ha fremmet et annet forslag. Dette forslaget kunne resultert i løslatelse av den israelske soldaten Shali som ble tatt til fange sist søndag. Dette forslaget innebar at Israel til gjengjeld ikke skulle løslate fanger med en gang, men gi et løfte om løslatelser i tiden som kommer.

Ser etter tredjepart

The Observer snakket i går med Ghazi Hamed, talsmann for den palestinske regjeringen. Han fortalte at Egypt, Tyrkia og andre regimer var med i forhandlingene og at de gjorde framskritt.

- Israel sier de går med på å løslate fanger etterhvert. Vi ser nå etter en tredjepart, som Egypt, som kan motta en garanti fra Israel om at de vil etterfølge løftet om løslatelser, sa Hamed til The Observer.

BOMBET: En sikkerhetsoffiser holder vakt i restene av den palestinske statsministeren Ismail Haniyehs kontor. Foto: REUTERS/POOL/Samuel Aranda
BOMBET: En sikkerhetsoffiser holder vakt i restene av den palestinske statsministeren Ismail Haniyehs kontor. Foto: REUTERS/POOL/Samuel Aranda Vis mer