Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nær Røkke-medarbeider slutter

Kjell Inge Røkkes nære medarbeider Johnny Austad slutter i Norway Seafoods ASA og blir administrerende direktør og medeier i Spaceworld AS. Ifølge TV2, raste aksjekursen i Norway Seafoods nedover da det ble kjent at Austad forlater Røkke & co.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er foreløpig ikke klart hvem som skal overta hans jobb som administrerende direktør.

- Jeg har gjort dette valget ut fra personlige ønsker og motiver, og til tross for at det ville blitt både utviklende og spennende om jeg hadde fortsatt i Norway Seafoods. Jeg går nå tilbake til varehandelen, hvor jeg personlig føler jeg hører mest hjemme, sier Johnny Austad i en kommentar.

Det er allerede satt i gang en prosess for å skaffe ny konsernsjef i Norway Seafoods, melder selskapet. Styreformann Bjørn Rune Gjelsten sier til Reuters at han allerede har vært i kontakt med potensielle kandidater, og regner med å ha Austads etterfølger på plass snart.

Johnny Austad overtok jobben som administrerende direktør i Norway Seafoods i juli i fjor etter Kjell Inge Røkke. Austad var allerede i Røkke-systemet, og hadde en høy stjerne etter at han hadde snudd Gresvig-kjeden, som Aker RGI kjøpte og solgte med stor gevinst.

Austad skal fungere i stillingen fram til det blir funnet en ny toppleder i selskapet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!