SAMLET HELE SØNDAG: 
Partene i arbeidslivet satt hele søndag til meklingen hos rikskmekleren. Fra venstre: LO-leder Roar Flåthen, NHO-sjef Kristin Skogen Lund (i grønn  møstret bluse), riksmekler Kari Gjesteby og mekler Dag Nafstad. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SAMLET HELE SØNDAG: Partene i arbeidslivet satt hele søndag til meklingen hos rikskmekleren. Fra venstre: LO-leder Roar Flåthen, NHO-sjef Kristin Skogen Lund (i grønn møstret bluse), riksmekler Kari Gjesteby og mekler Dag Nafstad. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Nær skisse i lønnsoppgjøret

16 500 ut i streik om de ikke blir enige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksmekler Kari Gjesteby skal ha lagt fram et forslag til løsning i årets lønnsoppgjør

Dermed kan det gå mot en enighet i meklingen mellom LO og NHO slik at en streik kan unngås.

LO og NHO hadde ved 1-tiden natt til mandag fortsatt ikke kommet til enighet i årets lønnsforhandlinger, men det skal være lite som skiller partene, ifølge VG Nett . Ifølge avisens kilder er partene er så nære hverandre at det blir en «skandale» om de ikke finner en løsning.

Vil finne en løsning Riksmekler Kari Gjesteby har opplyst at partene er innstilt på å sitte utover natten, og en time på overtid pågikk forhandlingene for fullt.

- Vi vil finne en løsning, det er ingen som synes at dette er veldig morsomt. Men må vi bruke noen nattetimer til å komme til en løsning, så gjør vi det, sier Gjesteby til NTB.

Etter det Aftenposten erfarer fikk partene ved midnatt utdelt «et papir på bordet». Dette var ikke en skisse, som er et konkret forslag til løsning, men nærmere et utkast til en skisse. Siden en skisse er «take it or leave it», fikk partene sannsynligvis dette utkastet for å være sikker på at den endelige skissen er noe begge parter kan være enig i.

Penger - Det er ganske seigt. Men det er god stemning og en grei tone mellom partene, sier Gjesteby.

Riksmekleren bekrefter at forhandlingene er veldig konkrete, og at striden står om penger.

Forhandlingene mellom LO og NHO brøt sammen før påske. Denne helgen har partene sittet i mekling med Riksmekleren.

Søndag møttes partene klokka 12, og forhandlet uten resultat til de tok en matpause klokka 18. Fristen for meklingen er midnatt, og hvis meklingen ikke når fram vil over 15 500 LO-medlemmer og 1500 YS-medlemmer tas ut i streik fra mandag morgen.

(NTB)