Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nær snørekord i Oslo

To ganger tidligere har det vært målt mer snø på Blindern.

NESTEN REKORD: På mandag var det 59 centimeter snø i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NESTEN REKORD: På mandag var det 59 centimeter snø i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da snøkaoset på Østlandet begynte i januar, uttalte politiet seg om at de bekymret seg for at folk spadde seg fordervet.

Snømengdene førte til vanskelige forhold flere steder. Både veier, tog og flytrafikken var preget av snøen som lavet ned over store deler av Sør-Norge.

En måned senere meldte meteorolognestor Gustav Bjørbæk om forbløffende snømengder i Oslomarka. Tidligere statsmeteorolog og forfatter av boka «Marka på sitt beste», Gustav Bjørbæk, var også overrasket over snømengdene.

- Vi har blitt vant til dårlige vintre i lang tid, og så plutselig kommer det mye snø. Framtida kommer antakeligvis ganske ofte til å by på dårlige vintre, mens det blir en slenger som denne vinteren innimellom, sa han til Dagbladet.

Det er ikke bare Oslo som har godt med snø å by på så langt i 2018. På mandag ble det likevel nok en gang gang gjort en måling på Blindern i Oslo.

- Etter mandagens snøfall var det 59 centimeter snø på Blindern. Bare to tidligere år har det vært mer snø på Blindern denne datoen, melder meteorologene overfor NTB.

I 1951 var det 60 centimeter snø, og i toppåret 1968 var det 61 centimeter.

Snødybden på 59 centimeter på Blindern er likevel langt under den høyeste som ble registrert på en av målestasjonene til Meteorologisk institutt på denne dagen i år. På Eitrefjell, 690 meter over havet øst for Ørsta, ble det målt 234 centimeter snø 12. mars, skriver nyhetsbyrået.

(Dagbladet/ NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!