Nær Trump-medarbeider nektet å svare 155 ganger

Tidligere kommunikasjonssjef i Det hvite hus, Hope Hicks, vil ikke svare på spørsmål om tiden hun jobbet for Donald Trump etter at han ble valgt til president.

I AVHØR: Donald Trumps tidligere kommunikasjonssjef, Hope Hicks, var i avhør i forbindelse med granskningen av Donald Trump denne uka. Foto: AP Photo/Andrew Harnik
I AVHØR: Donald Trumps tidligere kommunikasjonssjef, Hope Hicks, var i avhør i forbindelse med granskningen av Donald Trump denne uka. Foto: AP Photo/Andrew Harnik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det viser utskriften på 273 sider fra da Hicks vitnet for justiskomiteen i Kongressen bak lukkede dører torsdag. Justiskomiteen gransker spesialetterforsker Robert Muellers mye omtalte rapport og håpet på svar på sentrale spørsmål fra Hicks. Hun gikk av som Trumps fjerde kommunikasjonssjef i februar 2018 etter seks måneder i jobben. Hun var direktør for strategisk kommunikasjon i åtte måneder før det og var nær venn av Trump-familien. Torsdag ble de imidlertid lite informasjon om hennes 14 måneder i Det hvite hus.

Til høringen hadde Hicks med seg seks advokater, tre av dem fra Det hvite hus og én fra justisdepartementet. Hun hadde klare instrukser om ikke å uttale seg om tiden da hun jobbet i Det hvite hus, og hver gang hun fikk spørsmål som refererte til denne perioden, kom det protest, og Hicks nektet å svare. Det skjedde ifølge utskriften 155 ganger.

Torsdag kommenterer president Trump at han har hørt at Hicks gjorde en kjempeinnsats under utspørringen.

Svarte om været

Kun én gang svarte Hicks om tiden i Det hvite hus, og det var på spørsmålet: På din første dag på jobb i Det hvite hus, var det en solrik eller overskyet dag?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer