- Nær ved å ta Osama bin Laden flere ganger

Internasjonale styrker i Afghanistan har ved flere anledninger vært nær ved å fakke al-Qaidas leder Osama bin Laden, hevder Frankrikes forsvarssjef Henri Bentegeat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Koalisjonsstyrker har ved flere anledninger hatt Osama bin Laden og andre al-Qaida-folk innen direkte rekkevidde, sa Bentegeat under et besøk i Kabul onsdag.

- Siden 2002 har de ved minst to anledninger greide å lokalisere ham, men han har lyktes med å unnslippe, sa den franske forsvarssjefen.

Den siste tiden skal sporet etter al-Qaida lederen ha blitt kaldt, medgir general Bentegeat.

- Etter det jeg kjenner til har det den siste tiden ikke funnet sted noen hendelser av slik natur, men før eller siden blir han nok arrestert, sier han.

I mars hevdet Bentegeat at bin Laden ved flere anledninger med nød og neppe hadde sluppet unna franske kommandosoldater i Afghanistan.

Om lag 200 franske kommandosoldater er på plass i Spin Boldak-regionen langs grensa mot Pakistan, der Osama bin Laden ifølge enkelte kilder skal ha skjult seg.

Ifølge Bentegeat vil Frankrike i august sende ytterligere 300 soldater til Afghanistan, i tillegg til de over 700 som alt er i landet.

En fransk general overtar 11. august kommandoen over den NATO-ledede ISAF-styrken i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer