- Nær ved å ta Osama bin Laden flere ganger

Internasjonale styrker i Afghanistan har ved flere anledninger vært nær ved å fakke al-Qaidas leder Osama bin Laden, hevder Frankrikes forsvarssjef Henri Bentegeat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Koalisjonsstyrker har ved flere anledninger hatt Osama bin Laden og andre al-Qaida-folk innen direkte rekkevidde, sa Bentegeat under et besøk i Kabul onsdag.

- Siden 2002 har de ved minst to anledninger greide å lokalisere ham, men han har lyktes med å unnslippe, sa den franske forsvarssjefen.

Den siste tiden skal sporet etter al-Qaida lederen ha blitt kaldt, medgir general Bentegeat.

- Etter det jeg kjenner til har det den siste tiden ikke funnet sted noen hendelser av slik natur, men før eller siden blir han nok arrestert, sier han.

I mars hevdet Bentegeat at bin Laden ved flere anledninger med nød og neppe hadde sluppet unna franske kommandosoldater i Afghanistan.

Om lag 200 franske kommandosoldater er på plass i Spin Boldak-regionen langs grensa mot Pakistan, der Osama bin Laden ifølge enkelte kilder skal ha skjult seg.

Ifølge Bentegeat vil Frankrike i august sende ytterligere 300 soldater til Afghanistan, i tillegg til de over 700 som alt er i landet.

En fransk general overtar 11. august kommandoen over den NATO-ledede ISAF-styrken i landet.

NTB

<B>ETTERSØKT:</B> Osama bin Laden