Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nær venninne leter etter Sigrid

- Jeg håper hun kommer tilbake i god behold, sier venninna.

SAVNET: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært savnet siden natt til søndag.
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært savnet siden natt til søndag. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant de 150 frivillige som deltar i søket etter Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), er en av Sigrids beste venninner. 16-åringen ble meldt savnet natt til søndag. Mandag morgen møtte en liten hær av frivillige opp ved Østensjø skole, blant dem venninnen (16) og hennes mor. Venninnen håper at Sigrid blir funnet i god behold.

Hun beskriver venninnen som livlig og morsom.

— Hun sprer glede i rommene hun kommer inn i, sier 16-åringen.

Ga døtre alarm

— Dette er enda en påminnelse om at man ikke må gå alene på kvelden fordi det er så utrygt der ute. Man er litt fritt vilt, sier venninnens mor, Astrid.

— Man tenker ofte at det går bra fordi det har gått bra før. Men det vet man jo aldri, sier mora som har gitt sine døtre alarm. Mora forteller at hun alltid er engstelig når døtrene er ute.

— Det har vært blotting her, det har vært biler som stopper ved jenter med unnskyldning om at de leter etter hunder. Men dette dreier seg kanskje om andre ting siden det var så sent og det er så store jenter, sier mora.

— Jeg kommer til å bli enda mer nervøs, enda mer påpasselig, sier hun, som vurderer å ikke la jentene sine sykle til trening etter denne episoden.

Trapper opp

— Vi trapper opp og utvider i form av luft- og bakkestyrker, helikopter og spesialtrente hunder, sa politibetjent Frank Olsson i sin orientering til de frivillige som hadde møtt opp ved Østensjø skole.

— Vi i politiet setter inn alle ressurser vi har på å få løst denne saken nå, sa Olsson.

Han ba de frivillige og publikum holde seg unna Østmarka for å ikke forstyrre søket fra luften. Området er allerede gjennomsøkt fra bakken, blant annet av flere medlemmer fra orienteringsgruppa på Oppsal, som var ute allerede klokka 5 mandag morgen.

— Det var dessverre uten resultat, sier Bengt Eriksen, som hjelper til med å koordinere de frivillige.
— Vi må finne noe I en appell til de frivillige gjentok Eriksen oppfordringen om å lete i andre områder enn Østmarka. Han takket også de mange som hadde møtt opp og andre som har tilbudt seg å hjelpe til.

— Familien er umåtelig glad for at så mange stiller opp. Det er også mange som sender inn tekstmeldinger og ringer for å spørre om de kan bidra. Dette er fantastisk stort. Det er flere velmenende her enn dere aner, sa Eriksen. Samtidig minnet han om alvoret i situasjonen.

— Jeg må være så brutal å si at vi ikke har funnet noe, så dere må ikke slutte å lete. Vi er avhengige av alle som står her og enda flere. Vi er nødt til å finne noe. Han understreket at det er viktig å gå grundig til verks — løfte presenninger og stikke hodet inn i konteinere.

Han ba også folk bruke lokalkunnskapen og gå til steder de kjenner spesielt godt.

Over 100 tips

Politiet har fått inn godt over 100 tips i saken og har gjennomført vitneavhør, rundspørringer og kriminaltekniske undersøkelser. Arbeidet med å gjennomgå tipsene og følge opp eventuelle ledetråder fortsetter med uforminsket styrke.

Politiet skal blant annet ha sikret seg videoopptak fra flere overvåkingskameraer i området. Det er blant annet snakk om kameraer ved Godlia T-banestasjon, som 16-åringen kan ha passert.

Meldt savnet søndag

Foreldrene til Sigrid Giskegjerde Schjetne meldte henne savnet klokka 00.30 natt til søndag, da hun ikke kom hjem som avtalt etter å ha vært hos en venninne. Det er rundt to kilometer fra venninnens hus og hjem til 16-åringen.

Politiet fant tidlig 16-åringens sko, mobiltelefon og en sokk ved en barnehage bare noen få hundre meter fra hjemmet hennes.

Politiet har mottatt tips om at det ble hørt skrik i området, men sier at de foreløpig ikke kan være sikre på at det er knyttet til forsvinningen.

Ta kontakt

Da hun forsvant hadde jenta, som fylte 16 år i juli, på seg dongerishorts, blå hettegenser og grå singlet. Hun bar på en brun skinnveske. Hun er 170 centimeter høy og har lysebrunt, langt hår og blå øyne. Politiet ber alle som var i området rundt Skøyenåsen mellom 23.30 og 01.00 om å ta kontakt. Publikum som har tips om saken, kan kontakte politiet på telefon 02800.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media