Nære svar i Wara-saken

PST er helt i sluttfasen i etterforskningen av Laila Anita Bertheussen. - Hun regner med at den blir henlagt.

SIKTET: Laila Anita Bertheussen er siktet for angrep på statsorganenes høyeste virksomhet og for trusler. Hun nekter straffskyld. Innen kort tid vil PST, som har etterforsket saken, sende over sin påtaleanbefaling til Det nasjonale statsadvokatembetet. Foto: Privat
SIKTET: Laila Anita Bertheussen er siktet for angrep på statsorganenes høyeste virksomhet og for trusler. Hun nekter straffskyld. Innen kort tid vil PST, som har etterforsket saken, sende over sin påtaleanbefaling til Det nasjonale statsadvokatembetet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Laila Anita Bertheussen (54), samboeren til tidligere justisminister Tor Mikkel Wara, er siktet for å ha satt fyr på familiens egen bil og for å ha oppdiktet en straffbar handling.

Bertheussen ble siktet og pågrepet i mars, og siden den gang har Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etterforsket nedtaggingen, hærverket og forsøkene på ildspåsettelse av bilen og huset til justisministeren for fullt.

Det har likevel vært stille fra politiet i saken, og Wara-familien har oppholdt seg flere måneder i USA.

I sluttfasen

Etter det Dagbladet forstår er PST nå helt i sluttfasen av sin etterforskning i saken. Det betyr at de om kort tid vil sende over sin påtaleanbefaling til Det nasjonale statsadvokatembetet. Der vil PST og politiadvokat Thomas Blom komme med sin vurdering av saken og om de mener det bør tas ut tiltale mot Bertheussen eller ikke.

Det er statsadvokat Marit Formo som har påtaleansvaret, og eventuelt vil ta ut en tiltale mot Bertheussen.

I mars var Bertheussen bare siktet for den ene bilbrannen og mistenkt i de andre trusselsakene mot hennes og justisministerens hjem. PST vil nå ikke uttale seg om siktelsen gjelder alle trusselhendelsene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer