NÆRE KOLLEGER OG VENNER: Statsminister Jens Stoltenberg utenfor Stortinget i Oslo under valgkampen 2013.
Statssekretær Hans Kristian Amundsen t.h.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NÆRE KOLLEGER OG VENNER: Statsminister Jens Stoltenberg utenfor Stortinget i Oslo under valgkampen 2013. Statssekretær Hans Kristian Amundsen t.h. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Stoltenberg og Amundsen møttes nylig:

- Nære venner

Tidligere Ap-partileder Jens Stoltenberg minnes kollegaen og vennen gjennom fem tiår.

Dagbladet har mottatt en uttalelse fra Jens Stoltenberg etter Hans Kristian Amundsens bortgang.

- Det er ufattelig og dypt tragisk at Hans Kristian Amundsen er død. Jeg tenker på barna og Karen Marie, sier Stoltenberg.

Amundsen (58) ble funnet død etter en joggetur søndag.

- Hans Kristian og jeg var nære venner. Vi møttes i AUF på 1970-tallet og vi jobbet sammen på Statsministerens kontor. Hans rolle 22 juli 2011 og i tiden etter betød mye for hvordan Norge håndterte terrorangrepet og tragedien som fulgte.

ETTER 22. JULI:. Jens Stoltenberg (t.v.) og Hans Kristian Amundsen gi hagen til regjeringens representasjonsbolig etter pressekonferanse 27. juli.
Foto: Erlend Aas / Scanpix .
ETTER 22. JULI:. Jens Stoltenberg (t.v.) og Hans Kristian Amundsen gi hagen til regjeringens representasjonsbolig etter pressekonferanse 27. juli. Foto: Erlend Aas / Scanpix . Vis mer

- Samarbeidet Hans Kristian og jeg hadde i denne tiden var avgjørende for meg personlig, og vi har vært svært nære siden. Hans Kristian var stolt av sin bakgrunn fra Finnmark.

- Han var et helstøpt politisk menneske og sosialdemokrat. Hans evne til å formulere viktige budskap var enestående. Sist helg var Hans Kristian og jeg sammen og hadde en fin kveld.

Live-published photos and videos via Shootitlive