Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Næringsliv

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. Svein Aaser (58)

Konsernsjef DnB NOR

2003: 1

2002: 2

2001: 4

Landets operativt mektigste næringslivsleder for andre år på rad. Har trygget sin posisjon på toppen av landets største pengebinge og gjennomført storfusjonen uten nevneverdig støy fra en organisasjon de fleste av oss må forholde seg til. Sier litt om dimensjonene at han ansetter landets første bedriftsprest. For å balansere dyrkelsen av mammon?

2. Eivind Reiten (51)

Generaldirektør i Hydro

2003: 3

2002: 5

2001: 3

Tungvekter. Har bidratt sterkt til å presse oljeaktiviteten nordover og aluminiumsproduksjonen sørover. Leder norsk industris hundreårige flaggskip som ikke lenger har norsk i navnet, ut av Norge og over i en globalisert lavkostnads-virkelighet i Qatar. Trenger et stort industriprosjekt i Norge. Blir det et gasskraftverk? Nyter stor tillit i vårt politiske system. Miljøbevegelsen opplever ham som arrogant.

3. Helge Lund

Konsernsjef i Statoil

Ny på lista

Tiltrådte som toppsjef i landets største selskap i august. Plasseres på lista over de mektigste foreløpig mer i kraft av jobben han har fått enn av jobben han har gjort. Den er ikke enkel. Det er nok å nevne korrupsjonssaken som førte til Olav Fjells avgang i fjor høst, milliardoverskridelsene på Snøhvit og de store problemene med Kristinfeltet. Startet forsiktig og har fått kritikk for mangel på nytenkning og dristighet i valget av ny ledelse, der det nesten ikke er kvinner med.

4. Jon Fredrik Baksaas (50)

Konsernsjef Telenor

2003: 4

2002: 7

En lavprofilert og målbevisst lederprofil som er i ferd med å skape et forholdsvis lite påaktet industrieventyr ute. Mister masse fasttelefonabonnenenter og regnes som bredbåndsinke her hjemme, men holder grepet om mobilmarkedet. Men det er utenfor Norge selskapet tjener de store pengene som driver aksjekursen i været: Mobiloperasjonene i Russland, Ukraina, Ungarn, Pakistan og Sørøst-Asia er Telenors pengemaskin.

5. Finn Jebsen (54)

Konsernsjef Orkla

Ny på lista

Forvalter arven etter Jens P. Heyerdahl med stø hånd, analytisk, tålmodig og villig til å vente på det rette øyeblikket: Leder et konglomerat stint av penger etter salget av Carlsberg. Har fått Stein Erik Hagen stadig nærmere inn på livet, men forholder seg lidenskapsløst realistisk til at det er de store eierne som til sjuende og sist bestemmer. Var lenge hardt presset, men Jens P. Heyerdahls exit fra lokalene på Skøyen og endringer i Orklas styre har gitt ham vesentlig tryggere grunn under føttene.

1. Svein Aaser
2. Eivind Reiten
3. Helge Lund
4. Jon Fredrik Baksaas
5. Finn Jebsen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media