Næringslivet støtter straffen mot Russland

Det er støtte fra norsk næringsliv for sanksjonene mot Russland.

FIKK STØTTE: Næringsminister Monica Mæland møtte norsk næringsliv i formiddag. Næringslivet var bekymret for konsekvensene av sanksjonene mot Russland.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
FIKK STØTTE: Næringsminister Monica Mæland møtte norsk næringsliv i formiddag. Næringslivet var bekymret for konsekvensene av sanksjonene mot Russland. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det sier næringsminister Monica Mæland (H) etter et møte med norske næringslivsledere. Næringslivet er likevel bekymret for konsekvensene av sanksjonene, og de russiske mot-sanksjonene.

Dramatisk hvis det varer Næringsministeren sier hun er opptatt av at alle land som har innført sanksjoner mot Russland har en lik forståelse av regelverket.

- Vi må vite om andre land behandler sanksjonene som er innført annerledes enn oss. Og der er Utenriksdepartementet behjelpelig, sier Mæland.

Det er klart at norsk næringsliv vil rammes av sanksjonene. Olje- og gassamarbeidet med Russland vil rammes ganske dramatisk av de vestlige sanksjonene, som ville gjort Statoils samarbeid med Rosneft, og oppstart av felles prøveboring på norsk sokkel i Arktis denne uka, ulovlig. Men fordi avtalen var gjort før sanksjonene ble innført, rammes ikke prøveboringen, fordi sanksjonene ikke har tilbakevirkende kraft.

- Jo lengre dette varer, jo mer dramatisk er det, sier næringsministeren.

EU har sagt at deres sanksjoner i første omgang varer i tre måneder. Russland har sagt at deres mot-sanksjoner, som særlig rammer norsk fiskerinæring hardt, er for et år, men at de opphører den dagen USA og EU avslutter sine sanksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer