Næringslivsleder alvorlig skadd etter knivstikking i Oslo-villa

Etterforskes som drapsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 40-åra som også er næringslivsdirektør er alvorlig skadd etter en knivstikking i en bolig i Oslo i natt.

- Det er knivstikking som etterforskes som drapsforsøk ut fra den informasjonen vi har. Fornærmede ligger på sykehus og er alvorlig skadd. Han skal være utenfor livsfare, politiinspektør Grete Lien Metlid ved seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Pågrepet En mann i 20-åra ble pågrepet og er siktet for drapsforsøk, Metlid vet foreløpig ikke noe om foranledning til hendelsen.

- Han sitter i avhør, men det er for tidlig å si hva som er foranledningen. Det er ennå en del ting som ikke er klarlagt, men vi har et visst bilde av hovedtrekkene i saken, sier hun.

- Vi har gjort beslag i en kniv, men det er fortsatt en del etterforskning som gjenstår. Etter hvert ønsker vi også å få en forklaring av fornærmede.

Siktedes advokat Øyvind Bratlien fra Advokatfirmaet Storrvik sier at mannen erkjenner de faktiske forholdene, men nekter straffeskyld for drapsforsøk.

 - Han erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffeskyld. Han har forklart at han handlet i nødverge, sier Bratlien.

Bratlien forteller at mannen har vært avhør i mange timer i formiddag og ettermiddag.

Amerikanske statsborgere Metlid sier at en person var på besøk sammen med den siktede hos den skadde mannen.

- I utgangspunktet er det den fornærmede og siktede som var involvert, men også en kvinne  som er sammen med den siktede var til stede. De var var på besøk hos fornærmede og er tilreisende amerikanske statsborgere, sier Metlid.

Dagbladet har også snakket med styrelederen i selskapet hvor mannen er administrerende direktør.

- Jeg kan bekrefte at vi har en administrerende direktør som har vært utsatt for en hendelse. Vi følger selvfølgelig opp saken, og har orientert oss om at det går bra. Familien har det etter forholdene bra, sier styrelederen.

Politiet fikk melding om hendelsen like etter klokka 02.00 i natt og fikk deretter en oppringing fra en nabo før de rykket ut til boligen der siktede ble pågrepet.

- Den første meldinga var at vi ble ringt inn 02.13. Deretter kom det flere meldinger, blant annet en nabo som ringer inn om ting de har observert. En del av de meldingene er rundt klokka 03.00. Det ble rapportert inn til politiet 03.07, men også et familiemedlem som har ringt.