Næringslivstopp brutalt hjemmeranet. Politiet jakter ukjente gjerningspersoner

Ranet og holdt mot sin vilje på Nesøya i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt 13.30 i går ettermiddag tok to personer seg inn i et hus på Nesøya i Asker.

De to personene i huset, en kvinne i 50-åra og hennes sønn i 20-åra, ble truet og holdt mot sin vilje inne i huset mens ranerne tok med seg verdisaker fra boligen.

- Det er et brutalt hjemmeran og selvfølgelig en stor påkjenning for de fornærmede, sier etterforskningsleder Bjørn Egil Drangevåg i Oslo politidistrikt til Dagbladet i dag.

- Ingen i kikkerten

Begge fornærmede er blitt avhørt, men Drangevåg ønsker ikke å komme med opplysninger om hva de har forklart.

I går ble det meldt at politiet hadde en formening om hvem som kan ha stått bak ranet. Dette stemmer ikke, sier han.

- Vi har ikke noen i kikkerten og etterforsker ukjente gjerningspersoner, sier han.

Gjerningsmennene var både væpnet og maskert.

Et av politiets viktigste spor nå er å innhente overvåkningsvideoer og bilder fra stedet. Noe er allerede innhentet og gjennmogås. Ifølge Drangevåg har søket så langt dreid seg sørover fra Nesøya mot Drammens-området.

Politiet vet ennå ikke om hjemmeranet var tilfeldig eller ei. Paret som bor i huset er et profilert næringslivspar, der begge er næringslivstopper. Budstikka var i går i kontakt med den kvinnelige fornærmede, som ikke ønsker å kommentere saken.

- Vi kan ikke utelukke om det har vært tilfeldig eller ikke. Det er en den del av det vi jobber med å få kartlagt i dag, sier Drangevåg, som ikke vil kommentere hvorvidt paret er et profilert næringslivspar eller ikke.

Han vil heller ikke kommentere hva som er blitt tatt fra huset.

Jakter lys personbil

Et av politiet mest lovende spor så langt, er en lys personbil ranerne skal ha brukt for å reise fra stedet.

- Det er en lys personbil som er svært interessant. Vi jobber på spreng for å få verifisert den, sier Drangevåg.

Politiet ber om at personer som har tips i saken tar kontakt på telefon 22 66 99 66 eller på kriminalvakten.oslo@politiet.no.

Ifølge VG var det sønnen i 20-åra som åpnet døra. Ranerne skal dermed ha forklart at de kom på grunn av trefelling, men at de deretter skal ha truet ham med kniv, stripset ham og lagt ham på bakken.

Mora skal ha kommet hjem fra luftetur med hunden og ble tvunget til å gi bort bankkort og klokke. Deretter skal mor og sønn ha blitt holdt mot sin vilje mens ranerne gjennomgikk huset.