Næringsministeren: - Et verdiskille i politikken

Tross massiv kritikk er næringsminister Dag Terje Andersen usedvanlig godt fornøyd med regjeringens håndtering av Hydro-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) er usedvanlig godt fornøyd med regjeringens håndtering av den såkalte Hydro-saken, som i en drøy sommeruke har dominert nyhetsbildet fullstendig.

I et nyhetsbrev fra Arbeiderpartiet, en type meddelelse som jevnlig sendes ut fra partikontoret på Youngstorget i Oslo til journalister og andre interesserte, heter det uten blygsel at Hydro-saken «avdekker et verdiskille i politikken».

Rettferdighetssans

- Arbeiderpartiet deler folks rettferdighetssans. Derfor har denne regjeringen satt foten ned for nye, gullkantede opsjonsavtaler i bedrifter hvor staten er medeier, sier næringsministeren.

Han understreker at regjeringen er imot opsjonsordninger, men at den vil opptre ryddig og respektere inngåtte avtaler. Det blir ikke i klartekst sagt noe om hvorvidt denne «respekten» gjelder de omstridte millionene til Hydro-sjef Eivind Reiten og 34 andre toppledere i selskapet.Mindre styremakt - Vi har overført makt fra styrer til generalforsamlingen, slik at det heretter er generalforsamlingen som skal behandle spørsmål om opsjoner. Regjeringen har i tillegg lagt fram egne retningslinjer for lederlønn som klart slår fast at vi vil stemme nei til nye opsjonsordninger, sier Andersen.

Næringsministeren er «forundret» over kritikken fra høyrepartiene og mener at verken Frp eller Høyre gjorde noe med saken under den siste Bondevik-regjeringen, Frp kunne ha sikret flertall for et regjeringsforslag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer