Næringsministeren er ikke fornøyd med svarene fra DNB

Mæland svært kritiske til DNBs konsernsjef Rune Bjerke og styreleder Anne Carine Tanum.

FLERE SPØRSMÅl: Redegjørelsen fra DNBs konsernsjef, Rune Bjerke, mandag, er ikke tilstrekkelig for næringsminister Monica Mæland. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
FLERE SPØRSMÅl: Redegjørelsen fra DNBs konsernsjef, Rune Bjerke, mandag, er ikke tilstrekkelig for næringsminister Monica Mæland. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nærings- og fiskeridepartementet mottok mandag en redegjørelse om DNBs datterselskap i Luxembourg og dets rolle i etableringen av selskaper på Seyschellene. Den er ikke tilstrekkelig for departementet som nå stiller en rekke nye kritiske spørsmål etter den såkalte «Panama Papers»-avsløringen.

Spørsmålene fra næringsminister Monica Mæland (H) ble sendt i et brev seint tirsdag kveld og er stilet til styreleder Anne Carine Tanum.

Brevet inneholder 17 punkter med spørsmål både spesifikt om virksomheten i DNB Luxembourg og om bedriftskulturen og varslingsrutinene generelt. Spørsmålene viser hvordan departementet ikke er tilfreds med informasjonen de fikk i redegjørelsen mandag, og at mange temaer fortsatt står ubesvart.

Når sluttet praksisen? Blant annet lurer Mæland på hvordan de interne retningslinjene kunne bli brutt på to punkter da de omstridte tjenestene ble opprettet. I tillegg vil hun vite når DNB Luxembourg sluttet å tilby å etblere selskaper i skatteparadiset Seychellene.

Det stilles også spørsmål om hva styret «kunne eller burde gjort annerledes» for å avdekke kritikkverdige forhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer