Næringspolitikere: • Tjener penger på selskaper de regulerer • Aksjer i våpen, shipping og laks • Treffer selskapene sine på grillfest og i eksklusive møter

Stortingsrepresentant i næringskomiteen inviterte fiskeriselskap han eier aksjer i til eget møte for å diskutere hvordan Havbruksmeldingen skulle utformes.

PENGER I SELSKAPER DE REGULERER: Odd Omland (Ap), Jørund Rytman (Frp) og Ove Trellevik (H) eier aksjer i henholdsvis Telenor, Kongsberg gruppen og Austevoll Seafood.
Foto: Dagbladet/Scanpix/Stortinget
PENGER I SELSKAPER DE REGULERER: Odd Omland (Ap), Jørund Rytman (Frp) og Ove Trellevik (H) eier aksjer i henholdsvis Telenor, Kongsberg gruppen og Austevoll Seafood. Foto: Dagbladet/Scanpix/Stortinget Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stortinget lager rammevilkår, lover for norske bedrifter og selskaper. Nå kan Dagbladet avsløre at flere politikere i Stortingets næringskomite har tjent penger på aksjer i selskaper som er direkte berørt av komiteens arbeid.

Dagbladet har brukt det nylig åpnede aksjonærregisteret for å dokumentere rolleblandingen:

• Stortingspolitikerne har lobby-møter om politikkutvikling og investeringer med selskapene der de selv eier aksjer.

• Stortingspolitikerne har skrevet og vedtatt innspill til både Eierskapsmeldingen og Havbruksmeldingen som angår selskaper der de selv eier aksjer for hundretusener av kroner.- Jeg er komfortabel med det, men jeg ser at det er lett å problematisere. Jeg ser at noen kan mene at dette er uheldig og uggent og at det blir for tette bånd. Men det er slik demokratiet fungerer og møtet var innenfor reglene, sier Ove Trellevik (H), som er en av politikerne som har sittet på begge sider av bordet.

Lakseaksjer Trellevik har en aksjepost på over 600 000 kroner i fiskeri- og oppdrettsselskapet Austevoll Seafood. Han har også en mindre aksjepost i John Fredriksen-styrte Marine Harvest, verdens største i bransjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer