Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nærkontakt med hvithai

Dette dramatiske hai-bildet fra Sør-Afrika er blitt en super-hit på nettet. Men dyrevernerne er ikke like imponert.

BLINKSKUDD:  Så nær kom lærerinnen Amanda Brewer hvithaien, da hun var på haisafari i Sør-Afrika. Foto: Bulls
BLINKSKUDD: Så nær kom lærerinnen Amanda Brewer hvithaien, da hun var på haisafari i Sør-Afrika. Foto: Bulls Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amatørdykker og fotograf Amanda Brewer (26) fra New Jersey, tok dette blinkskuddet da hun dykket i bur under en haisafari i Mossel Bay i Sør-Afrika.

Lærerinnen fra den amerikanske delstaten var på ferie i Sør-Afrika, da hun fikk nær kontakt med den gigantiske hvithaien,

- Jeg var ikke redd i det hele tatt. Når du ser haien på nært hold, får du en enorm respekt. De er vakre, kraftig og intelligente, forteller Amanda Brewer.

Bildet ble tatt med et rimelig, lite kamera.

- Fiskeøyeobjektivet gjorde at hvithaien syntes tettere på og mer truende enn det var i virkeligheten, forteller 26-åringen som er kunstlærer på en barneskole hjemme i New Jersey.

Men bildet har ikke bare høstet anerkjennelse. Dykking i haibur med agn som lokkemiddel er omstridt.

- Ved å bruke agn kan haier bli mer aggressive. Jeg er ikke tilhenger av å lokke haier med agn, sier marinbiolog Greg Stone til National Geographic.

Det anerkjente naturmagasinet har også innhentet synspunkter Facebook-gruppa som er opprettet for å ta vare på hvithaiens interesser:

- Agn er greit som lokkemiddel. Men å ha agnet festet til et bur, er å be om trøbbel for haien, sier Ricardo Lacombe.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling