Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Janne Jemtland

- Nærliggende å tro at det er en kriminell handling

Søket etter Janne Jemtland (36) fortsetter med full styrke over helga. Politiet vurderer søk i nye områder basert på opplysningene de får inn.

SAVNET: Politi og letemannskap søker i store områder i Brumunddal etter Janne Jemtland. Her søker politiet med hunder etter spor. Foto: Politiet / Christian Roth Christensen / Dagbladet
SAVNET: Politi og letemannskap søker i store områder i Brumunddal etter Janne Jemtland. Her søker politiet med hunder etter spor. Foto: Politiet / Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Ringsaker fortsetter søket etter Janne Jemtland (36) som ble meldt savnet i Hedmarks-byen Brumunddal 29. desember 2017. Ifølge politiadvokat André Lillehovde van der Eynden har politiet i en uke fortløpende gjort undersøkelser for å kartlegge kvinnens bevegelser.

Politiadvokaten forteller Dagbladet at de har gått igjennom Jemtlands mobiltelefon og banktransaksjoner og sporet henne til sentrum av Brumunddal.

- Det jeg kan si er at vi har undersøkt alle bevegelsene hennes. Det sikreste sporet etter den savnede er denne registreringen i sentrum som vi kan stedfeste, og som også overensstemmer med blodsporet som er funnet av henne, sier van der Eynden.

Søket fortsetter

Fredag kveld kveld konstaterte politiet at blodet som ble funnet tilhører den savnede 36-åringen. Blodsporet, som ble funnet av en turgåer, endret sakens karakter, og det som inntil da hadde vært en savnetsak, fikk politiet til å mistenke at det kom til å utvikle seg til en straffesak. En av teoriene deres er at hun er truffet av en bil.

Savnede Jannes familie fortviler: - Hvis noen vet noe, må de melde seg tvert

- Det er nærliggende å tro at dette er en kriminell handling. Kjøretøyet er en av flere teorier, og på nåværende tidspunkt kan vi ikke utelukke noe. Grunnen til at vi tror det er noe kriminelt som har funnet sted er at hun har vært savnet i flere dager og ikke gir noe livstegn. Vi fant blodet hennes, men ikke henne, sier van der Eynden.

Ifølge lensmann i Ringsaker, Terje Krogstad, er det ingen nye spor i saken. Likevel fortsetter arbeidet på funnstedet i Fagerlundvegen i Brumunddal som startet i går i dag.

I en pressemelding melder politiet at søket etter kvinnen i dag vil gjennomføres fra savnedes bopel og ned mot Brumunddal for å kartlegge bevegelsene hennes.

- Vi fortsetter å jobbe med rundspørring, avhør av vitner, sikring av spor og behandling av innkommende tips, sier Krogstad til Dagbladet.

Politiet har fått bistand fra Kripos' kriminalteknikere, og varsler om at søket fortsetter med full styrke utover helga. ​ Lensmannen opplyser om at politiet vurderer søk i nye områder basert på opplysningene de får inn, men vil ikke gå i detalj på hvor det er aktuelt å lete.

- Vi får inn tips fortløpende og vurderer hvilke nye områder vi skal lete i basert på dem, sier han.

Omfattende leteaksjon

Den 36-åringen ble sist observert hjemme hos seg selv før klokka 02.00 samme natt. Det var Jemtlands mann som meldte henne savnet lørdag 30. desember.

Torsdag fikk politiet inn tips som gjorde at de sperret av et stort område på en knapp kilometer fra sentrum av byen. Fredag kveld drev politiet og 18 personer fra Sivilforsvaret et intensivt letearbeid i skogene og på jordene i utkanten av Brumunddal.

Letemannskapene gikk manngard med lommelykter i flere titalls centimeter snø i tolv kuldegrader samtidig som politiet gikk fra dør til dør i de omkringliggende nabolagene for mulige observasjoner.

Både Krogstad og van der Eynden erkjenner at det har vært tøffe arbeidsforhold, at søket derfor har tatt tid og at spor kan ha gått tapt.

- Vi brukte en god del ressurser i kveld og i natt på å finne Jemtland. Det er mye snø i området, og det har gjort at vi må ta hensyn til det når vi søker. Det gjør jo at det er noen utfordringer med spor som kan ha gått tapt, forklarer Krogstad.

Ingen observasjoner

Det er ikke gjort noen klare observasjoner av Jemtland siden hun forsvant. Politiet har derimot klare spor de jobber etter.

- Det er ingen som har meldt helt konkret at de har sett henne, men vi har spor å gå etter, og det var blodsporet som brakte saken over i en ny fase. Det påvirker våre teorier og hva vi har i hovedfokus, sier ​van der Eynden.

LETER: Politi og Sivilforsvaret søker etter den savnede 36 år gamle Janne Jemtland som har vært savnet siden 29. desember i Fagerlundvegen i Brumunddal.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LETER: Politi og Sivilforsvaret søker etter den savnede 36 år gamle Janne Jemtland som har vært savnet siden 29. desember i Fagerlundvegen i Brumunddal. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Ber om tips

Kvinnen blir beskrevet som 168 centimeter høy, slank og med mørkt hår. Politiet mener at hun sannsynligvis har på seg svart boblejakke og blå sko, da hun forsvant.

Politiet ønsker at de som har vært i området i tidsrommet fra Jemtland sist ble observert i 02-tiden 29. desember 2017 og ut over morgenen og dagen samme dag, tar kontakt.

- Dersom noen er involvert bør de melde ifra til politiet. Vi ber også fortsatt om tips og at personer som har beveget seg i området tar kontakt til 02800, sier van der Eynden.

BLODSPOR: Politiet sperret av Fagerlundvegen i Brumunddal fredag kveld etter at det ble funnet blodspor som stammer fra den savnede 36-åringen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BLODSPOR: Politiet sperret av Fagerlundvegen i Brumunddal fredag kveld etter at det ble funnet blodspor som stammer fra den savnede 36-åringen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!