- Nærliggende å tro at det er terror

Egyptiske og franske myndigheter vil ikke utelukke terrorisme.

AIRBUS A320: Det var et Egypt Air fly av denne typen som i natt styrtet på vei fra Paris til Cairo. Foto: EPA/CHRISTOPH SCHMIDT/NTB scanpix
AIRBUS A320: Det var et Egypt Air fly av denne typen som i natt styrtet på vei fra Paris til Cairo. Foto: EPA/CHRISTOPH SCHMIDT/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRUSSEL / OSLO (Dagbladet): Klokka halv tre i natt forsvant Egypt Air flyging MS804 fra radaren. Egyptiske luftfartsmyndigheter sier flyet med 66 personer om bord styrtet da det var over Middelhavet på vei fra Paris til Kairo.

Det var flyselskapet selv som meldte flyet savnet litt før klokka 05 i natt.

- Med den historien som Egypt har når det gjelder terrorisme er det nærliggende å tro at det er en terrorhandling, sier luftfartsblogger og tidligere flyger Per Gram til Dagbladet.

Frankrikes statsminister Manuel Valls sier ingen teorier om flyets forsvinning kan utelukkes på nåværende tidspunkt. Også Egypts statsminister sier terror ikke kan utelukkes som årsak til styrten, men at det er for tidlig å si hva som har skjedd.

Tidligere sjef for den franske havarikommisjonen, Jean-Paul Troadec, sier til radiokanalen Europe 1 at sannsynligheten er stor for at det var en eksplosjon fra en bombe eller selvmordsbomber som forårsaket forsvinningen.

- Hvis mannskapet ikke sendte ut en nødmelding, er det fordi det som skjedde var plutselig. Et problem med motoren eller teknikken ville ikke ført til en umiddelbar ulykke. I dette tilfellet reagerte ikke mannskapet, noe som får oss til å tenke på en bombe, sier han ifølge The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer