- Nærmer oss personer som kan være interessante

Stavanger-politiet kan være i ferd med å sirkle inn bankraneren.

JAKTER RANER: Politiet i Stavanger jakter raneren som sto bak forsøket i Sandnes og ranet i Stavanger i morges. Og de kan være i ferd med å nærme seg han som sto bak.
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
JAKTER RANER: Politiet i Stavanger jakter raneren som sto bak forsøket i Sandnes og ranet i Stavanger i morges. Og de kan være i ferd med å nærme seg han som sto bak. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Stavanger jakter på mannen som sto bak ranene i Sandnes og Stavanger i morges med full styrke.

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at de nærmer seg gjerningsmannen.

- Vi begynner å nærme oss gjerningspersoner som kan være interessante, sier politiadvokat Lars Ole Berge til Dagbladet.

Politiet ønsker ikke å kommentere om de har navngitte personer på blokka eller om de leter i spesielle miljøer.

- Vi har ikke pågrepet noen gjerningsmann, sier han.

Slik Dagbladet forstår det har politiet god oversikt over ransmiljøene og  sjekker nå personer som kan være kapable til å gjennomføre væpnede bankran.

Politiet har også fått inn flere verdifulle tips. I ettermiddag og kveld har flere vitner som kan ha sett gjerningsmannen uten hjelm vært i avhør hos politiet.

- Informasjonen fra vitnene vurdere vi som viktig, sier Berge.

Under ranene var gjerningsmannen iført heldekkende motorsykkelhjelm og trolig motorsykkeldress, og han fremviste det som antas å ha vært en pistol på begge ransstedene. Han beskrives å være i 30-åra med lys hud, kort, blondt hår og kraftig ansikt.

I tillegg er det startet tekniske undersøkelser av den antatte ransbilen, en Fiat Doblo, som ble funnet ved Krossberg i nærheten av Viste hageby etter ranene.

Det var i 09.30-tida i morges at politiet først fikk melding om et ransforsøk av Sandnes sparebank i Langgata i Sandnes. Klokka 10.35 kom meldingen om ranet av SR-Banks filial på Domkirkeplassen i Stavanger.

Politiet tror samme gjerningsmann har vært begge steder.