- Nærmer seg al-Qaida-baser

Pakistanske styrker i storaksjon i grenseområdet mot Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Styrker fra den pakistanske hæren skal nærme seg mistenkte al-Qaida-baser i fjellområdene i Sør-Waziristan, melder BBC.com. Støttet av artilleri, jagerfly og helikoptre gjennomfører troppen en storoffensiv mot området der man tror flere al-Qaida-topper - blant annet Osama bin Laden - kan gjemme seg.

Hæren sier den har drept et stort antall mistenkte al-Qaida-medlemmer og lokale stammemedlemmer som skal bidra til å skjule terroristene siden operasjonen staret i går.

USA følger med

Pakistans offensiv er blant annet et resultat av sterke oppfordringer fra USA. En talsmann for den amerikanske hæren opplyser også at de følger operasjonen tett, og er klare til å gå til aksjoner mot eventuelle opprørere som forsøker å rømme over grensen mot Afghanistan.

Offensiven retter seg mot tre mål som knyttes til al-Qaida: En treningsleir, et skjulested og hjemmet til Abd al-Hadi al-Iraqi, en antatt terrorsponsor. Kampene pågår 25 kilometer vest for Wana, som er den største byen i Sør-Waziristan.

Trefningene mellom hæren og utenlandske våpenmenn startet tidligere i uka, og før storangrepet startet i går, hevdet hæren at den hadde drept 35 utlendinger og mistet 15 av sine egne.

- Sivile tap

- Pakistan tok en modig beslutning ved å kjempe mot terrorisme. Vi er forberedt på å betale prisen, hva den enn måtte være, og vi vil kjempe kampen mot terrorisme til sin logiske slutt, sier hærens talsmann Shaukat Sultan.

Hæren vil ikke oppgi antall drepte, hverken blant sivile, sine egne eller motstanderne. Representanter for lokalbefolkningen sier ifølge BBC at sivile har blitt drept, og at flere har måttet flykte etter at hjemmene deres har blitt ødelagt.

SKADD:</B> Mohammad Allah Khan, som tilhører en av de lokale stammene, ligger såret på sykehuset i Wana etter kampene.
GIR IKKE DØDSTALL: Generalmajor Shaukat Sultan viste pressen satelittbilder av målene hæren er ute etter, men vil ikke oppgi dødstall.
AL-QAIDA-MÅL: Den pakistanske hæren viste i går disse satelittbildene av målene de mistenker å være baser for al-Qaida.
DØDE: To uidentifiserte utenlandske menn drept i kampene mellom den pakistanske hæren og mistenkte al-Qaida-medlemmer.