ULOVLIG:   Om det nye lovforslaget blir vedtatt vil enhver for sex med dyr straffes med inntil ett år i fengsel. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
ULOVLIG: Om det nye lovforslaget blir vedtatt vil enhver for sex med dyr straffes med inntil ett år i fengsel. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.Vis mer

Nærmer seg dyresex-forbud i Danmark

Overflødig lov mener flere danske politikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Danmark er nå på god vei til å gjøre det straffbart å ha sex med dyr, skriver danske Jyllands-Posten.

Tirsdag kom et endelig forbud ett skritt nærmere da de parlamentariske partiene startet behandlingen av matminister Dan Jørgensens lovforslag om å endre dyrevernloven.

- Et dyr kan åpenbart ikke si nei. Et dyr har naturlig nok også ganske vanskelig å bevise at dyret har blitt skadet ved en seksuell handling. Derfor er det behov for en ny lov som sikrer at hensynet til dyret kommer først, sa Dan Jørgensen under behandlingen, skriver Jyllands-Posten.
 
- Overflødig Om det nye lovforslaget blir vedtatt vil enhver for sex med dyr straffes med inntil ett år i fengsel.

- Det er viktig slik at Danmark ikke blir utstilt som et land der seksuell omgang med dyr er tillatt, sier den danske Venstre-politikeren Erling Bonnesen.

Ikke alle støtter det nye lovforslaget. Joachim B. Olsen i partiet Liberal Alliance mener at lovforslaget «I beste fall er det en overflødig lov».

Praktiseres i Norge Norge, Sverige, England, Frankrike og Tyskland er blant landene som allerede forbyr dyresex.

Her til lands kom regelverket i 2007, og det var daværende landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen (Ap) som kom med forslaget.

Ifølge en undersøkelse blant 650 veterinærer i 2006, forekommer dyresex langt oftere enn folk tror.

- Hver femte veterinær har enten konstatert seksuelt misbruk hos en av sine dyrepasienter, eller mistenkt det sterkt. Omfanget av seksualmisbruk av dyr er langt større enn vi hadde grunn til å tro i utgangspunktet, sa Live Kleveland i Dyrevernalliansen til Dagbladet tilbake i 2006.

Hun fortalte også da at dyresex først og fremst har berørt landbruksdyr som kuer, griser, sauer og lignende, men også familiedyr som hund og katt, samt sportsdyr som hest.