TISK-strategien:

- Nærmer seg en absolutt makskapasitet

TISK-strategien - et av Norges fremste våpen i kampen mot viruset - er under hardt press i mange kommuner. - Arbeidet har aldri vært mer omfattende enn det er nå, sier Nakstad.

PRESSET: TISK-strategien er under press i flere norske kommuner. Nye råd og innstramminger som offentliggjøres av regjeringen tirsdag kveld. Foto: Jil Yngland / NTB
PRESSET: TISK-strategien er under press i flere norske kommuner. Nye råd og innstramminger som offentliggjøres av regjeringen tirsdag kveld. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den siste tida har coronasmitten økt i alle aldersgrupper og i stadig nye kommuner står smitterekordene for fall.

- Det arbeidet har aldri vært mer omfattende enn det er nå og det er grenser for hvor mange man rekker å ringe opp og smittespore. Det er helt klart en begrensning på dette. Nøyaktig hvor den går er vanskelig å si, men kommunene melder at de nå nærmer seg en absolutt makskapasitet, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til Dagbladet TV.

Sprer seg

Det siste døgnet er det registrert 1096 nye smittetilfeller i Norge - 327 av dem i Oslo. De siste ukene har hovedstaden stått for en større andel av smittetilfellene på landsbasis, men nå er tallenes tale at viruset har fått skikkelig fotfeste også i andre kommuner. Tirsdag melder blant annet både Drammen og Sandefjord om smitterekorder.

Både Helsedirektoratet og FHI har nylig oversendt sine anbefalinger for innstramminger av råd og regler til regjeringen i forbindelse en bekymringsfull smitteutvikling, og påskeferie rett rundt hjørnet.

At TISK (testing, isolasjon, sporing og karantene) er på felgen flere steder, er noe de har tatt hensyn til i rådene som er gitt, sier Nakstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer