FALT NED I BRØNN: En gutt på to år har falt ned i en brønn som antas å være mellom 100 og 150 meter dyp. Foto: Paco Guzmán. Reporter: Kristoffer Løkås. Vis mer

Nærmer seg Julen (2) - håper å finne ham i live

Dersom alt går etter planen, er det ventet at redningsarbeidere vil nå fram til Julen Roselló natt til mandag.

Spanske Julen Roselló (2) har trolig vært fanget i en 100 meter dyp brønn i ei uke. Redningsmannskapet har ikke vært i stand til å forsyne ham med mat, og har ikke klart å oppnå kontakt med ham. Likevel håper de fortsatt på å redde ham ut i live.

- Vi er veldig motiverte til å nå ham så raskt som mulig. Vi tenker ikke på timene, trettheten og tapet av søvn, sier leder for redningsarbeidet, Ángel Vidal, ifølge The Guardian.

- Vi er håpefulle om at vi skal klare å nå ham så snart som mulig og bringe ham tilbake til foreldrene hans.

Bygger tunneler

Brønnen er omtrent 100 meter dyp og har en 25 centimeter bred åpning. Redningsarbeidere har startet arbeidet med å borre i brønnen, men tungt utstyr og bratte bakker har skap logistiske problemer.

Lørdag klokka 15 lokal tid begynte ingeniører arbeidet med å grave den første av to tunneler som de håper at skal hjelpe dem med å redde gutten. Arbeidet er anslått å ta 15 timer, ifølge lokale myndigheter.

Så snart den første tunnelen er ferdigstilt, vil de begynne å grave den andre tunnelen for hånd. Den skal være kortere enn den første, og det er anslått at dette vil ta ytterligere 20 timer.

Natt til mandag

Det betyr at dersom arbeidet har gått etter planen, var de ferdige med den første tunnelen klokka 06.00 søndag morgen, og er forventet å ha bygget den andre klokka 02.00 natt til mandag.

Men - understreker redningsleder Angel Garcia - det avhenger av at alt går deres vei. Det har særlig vært bekymring knyttet til at nedbør kan utsette arbeidet.

- Det viktigste er å komme seg så nærme gutten som mulig, enten vertikalt eller horisontalt, sa gruveingeniør Juan Escobar til Reuters fredag.

- Det er veldig vanskelig å fullføre jobben innen to dager.

Tidligere har brannvesenet offentliggjort en video som viser en blokkerte omtrent 80 meter ned i brønnen, som har hindret redningsarbeiderne i å forsyne gutten med mat og drikke.

Falt ned i brønn

Gutten, Julen Roselló, skal ha falt ned i brønnen da han var ute og gikk med foreldrene sine ved landsbyen Totalán utenfor Málaga. Brønnhullet ble boret opp i desember, og åpningen var ikke dekket til.

Ifølge spanske medier ble flere familiemedlemmer vitne til at gutten falt de i brønnen. En godtepose som gutten bar på ble liggende igjen ved åpningen, og familiemedlemmene har fortalt at de til å begynne med kunne høre gutten gråte nede i hullet.

På onsdag ble det gjort funn av flere hårstrå ved åpningen, og DNA-tester har vist at de tilhører gutten. Det er den første bekreftelsen på at gutten har falt ned i hullet, ifølge The Independent.

- Familien kommer ikke til å gi opp, og vi håper at han ikke har omkommet. Det føles ut som om vi har vært her i månedsvis, sier guttens far José Roselló.