Corona:

- Nærmer seg total kollaps i Argentina

Intensivlege: - I fjor var 60-åringer for unge til å dø. Nå har det endret seg helt.

FULLT PÅ INTESIVEN: Helsearbeidere i gang med livreddende arbeid på corona-pasienter på et sykehus utenfor Buenos Aires sist søndag. Foto: Natacha Pisarenko, AP/NTB.
FULLT PÅ INTESIVEN: Helsearbeidere i gang med livreddende arbeid på corona-pasienter på et sykehus utenfor Buenos Aires sist søndag. Foto: Natacha Pisarenko, AP/NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Argentinas myndigheter og 45 millioner innbyggere håpet at den verste corona-perioden var overstått i fjor sommer etter en av klodens strengeste og lengste mottiltak til pandemien så langt.

Det søramerikanske landet var i praksis i lockdown i fem måneder fra mars til juli. All kommersiell flytrafikk med omverdenen var blokkert i sju måneder for å stoppe importsmitte.

Men et snaut år seinere, denne pinsen, måtte president Alberto Fernandez på nytt ta i bruk et dramatisk uttrykk for å beskrive situasjonen overfor innbyggerne:

- Argentinas verste øyeblikk

- Dette er Argentinas verste øyeblikk i pandemien, sa presidenten ifølge Buenos Aires Times da en ny, ni dagers lockdown ble innledet og skal vare tilogmed med søndag 30. mai. Helgen 5.-6. juni ble tatt med i samme slengen.

Skoler er stengt, alle forretninger unntatt matbutikker er stengt, restauranter får bare levere mat ved døra, og det er forbud mot å bevege seg utenfor hjemmet mellom klokka 18 og 06. I praksis portforbud.

En ny smittebølge med brasilianske og britiske mutantvirus har ført til at fem land i regionen står for nærmere 30 prosent av alle corona-dødsfall på kloden: Brasil, Mexico, Colombia, Argentina og Peru.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer