Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nærmer seg verdenstoppen

For to og et halvt år siden var Henning Solberg (33) ifølge egen evaluering langt unna verdenstoppen. Nå har han snart oppfylt alle suksesskriteriene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JYVÄ SKYLÄ (Dagbladet): På de ni suksesskriteriene Henning og Jim Carlsen satte opp i januar 2004 måtte Henning score minst en 8\'er på en skala fra 1-10 på alle områdene for å kunne kjempe mot de beste.

Den gang var karakteren 7 på tre kriterier hans høyeste score.

Den sterke fjerdeplassen sammenlagt her i Finland - tangering av personlig rekord - er et tegn på at Henning har hatt stor utvikling de siste årene.

Ifølge Jim Carlsens evaluering av Henning i dag oppfyller han nå kravet om minst en 8\'er seks av de ni suksesskriteriene. Karakteren 9 - verdensklasse - får han på tre områder.

Jim Carlsen mener Henning nå er i gruppen blant de fire-åtte beste sjåførene i VM - sammen med førere som Daniel Sordo, Toni Gardemeister, Mikko Hirvonen, Gigi Galli og Manfred Stohl.

-  Henning har kommet langt på to sesonger. Særlig vil jeg trekke frem sponsorrelasjoner, forhold til kartleser, mental kapasitet og fysikk. Det som gjenstår nå er å vise stabilitet på topptider blant de tre-seks beste. Om Henning får på plass økonomi til å kjøre full sesong i 2007 mener jeg at samtlige mål kan hukes av i løpet av 2007. Kanskje med unntak av engelsk, sier Jim Carlsen til Dagbladet.


Her er hans nye vurderinger av Henning på de ni suksesskriteriene 
 


Relasjon til teamledelse og sponsorer:
Karakter i 2004: 6
Karakter i dag: 8

-  Henning har utviklet fantastisk gode relasjoner til sponsorer og har funnet et fundament for å satse fremover som privatfører ved solide og langsiktige sponsorer. Vi har oppnådd god standing hos mulige team fremover og er godt posisjonert om et par nye fabrikksteam kommer inn.

Stabilitet privat og til profesjonelle forbindelser:
Karakter i 2004: 6
Karakter i dag: 8

-  Ryddig og bra forhold til familien i forhold til all tidsbruken. Langsiktig relasjon med managementet, og gode sponsorrelasjoner.

Taktiske ferdigheter/løpsopplegg:
Karakter i 2004: 7
Karakter i dag: 7
-
Vi var nok for snille med karakteren sist, men nå er han definitivt på en 7\'er. Han har fått 20 nye VM-løp i kroppen. Må utvikle evnen til å sette topptider fra start fredag morgen, samt få erfaring med å ligge på høye plasseringer uten for høyt stressnivå. Trenger ett år til.

 Kartleser som egenressurs:
Karakter i 2004: 6
Karakter i dag: 9
-
Cato og Henning har utviklet et sterkt og godt forhold. De er samkjørte på mål og hva de vil ha ut av dette. De har hatt noe mental trening fra idrettspsykolog. Forholdet er sterkt og tåler en trøkk. Cato har utviklet seg til å bli en kartleser på topp VM-nivå.

Mediahåndtering:
Karakter i 2004: 7
Karakter i 2004: 9
-
Henning fremstår som solid, sympatisk, jordnær og med glimt i øyet. Har hatt en meget god utvikling, uten noen kunstige virkemidler. Han har vært bevisst på å tørre å vise seg fram.

Engelsk muntlig:
Karakter i 2004: 4
Karakter i dag: 6

-  Henning har vært gjennom noen språkkurs, men har ikke klart å følge opp så godt som planen var. På grunn av årene på veien klarer han seg likevel godt, selv om han fortsatt har for lite å gå på. Tar det derimot igjen på trygghet, sjarm, humør og ved å by på seg selv. Han har ikke problemer med å kommunisere med teamledelse og ingeniører/mekanikere.

Automatisert atferd ved stress
Karakter i 2004: 7
Karakter i dag: 9
-
  Henning har en unik psyke som idrettsutøver. I kombinasjon med at Cato er kald og godt mentalt forberedt har de utviklet en evne til å takle stress og hendelser på en svært god måte.

Mental kapasitet:
Karakter i 2004: 4
Karakter i 2004: 8

-  Karakteren var satt for strengt sist, men han har uansett hatt stor utvikling. Det har vært mange påkjenninger, nedturer, osv. Men Hennings ekstreme psyke har vært avgjørende for oss alle for å klare kjøret og fokusere positivt fremover. Har knapt sett han nedstemt på fem år!

Fysisk Form:
Karakter i 2004: 4
Karakter i dag: 7
-
 Henning var overvektig og dårlig trent, og hadde en kropp som ikke var i stand til å ta ekstreme påkjeninger ved hopp, varme, osv. Siden har han trent daglig/mange ganger i uken i lang tid. Han er blitt sterk, gjennomtrent og har god kondisjon. Imagemessig skal han ned tre-fire kilo til og får derfor ikke «godkjent» før vi ser 80 kilo.

BLITT BEDRE: Henning Solberg. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN