Nærmere 1000 soldater viste Trond Petter den siste ære

Stod på rekke i giv akt da båren ble ført inn på flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nærmere 1000 soldater fra ulike nasjoner stod i giv akt langs veien da båren til den norske etterretningsoffiseren Trond Petter Kolset (30) ble ført fra ISAF-hovedkvarteret i Mazar-i Sharif til flyet som frakter ham hjem.

Flyet tok av ved 06-tiden i dag morges, og er ventet til Rygge senere i ettermiddag. Kolsets samboer (28) følger båren hjem til Norge. Hun tjenestegjør selv som offiser i den norske helikopterstyrken i Meymaneh-leiren, dit Kolset var på vei da han ble rammet av en selvmordsbomber fredag.

Det var soldater fra blant andre Tyskland, Sverige, Ungarn og Norge som samlet seg til båreparaden.

Når båren er fremme på Rygge, skal den lastes om til et av Forsvarets Hercules transportfly, og flys den siste etappen til Gardermoen. Der skal det avholdes en minneseremoni ved 16-tiden.

Der venter familien til Trond Petter Kolset, ledsaget av forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, forsvarssjef Sverre Diesen, e-tjenestens sjef generalmajor Torgeir Hagen og operasjonssjef ved Forsvarets fellesoperativt hovedkvarter på jåttå, generalmajor Finn Hanestad.

Fordi mange kolleger av den avdøde tilhører etterretningstjenesten, vil selve seremonien på Gardermoen være lukket. Men forsvarets egen presse- og informasjonstjeneste vil være til stede for å formidle det som skjer til omverdenen.

OSLO 20090418:
Arkivbilde av Trond Petter Kolset, den norske offiseren som omkom i et bombeattentat nær Mazar-i-Sharif i Afghanistan fredag morgen. 
Foto Forsvaret / Handout / SCANPIX
OSLO 20090418: Arkivbilde av Trond Petter Kolset, den norske offiseren som omkom i et bombeattentat nær Mazar-i-Sharif i Afghanistan fredag morgen. Foto Forsvaret / Handout / SCANPIX Vis mer