Nærmere 200 passasjerer sitter værfast på Jærbanen

Kan ikke evakueres grunnet sterk vind.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom 100 og 200 passasjerer sitter søndag kveld værfast i tre forskjellige tog på Jærbanen. Den sterke vinden hindrer busser i å evakuere dem.

NSB kan ikke oppgi nøyaktig hvor mange personer som er om bord på de tre togene som lille julaften står fast på Varhaug, Brusand og Klepp stasjoner, melder Aftenbladet.

- Vinden gjør at kjøreledningen svinger kraftig. Dette medfører at togsettet ikke får tilført nok strøm til å kjøre. Samtidig har det vært et teknisk problem med kjøreledningen på strekningen mellom Bryne og Klepp, sier Henning Lode i Jernbaneverket til avisen.

For å hindre at skadene på kjøreledningen forverres, har mannskapene besluttet å stanse all togtrafikk på strekningen mellom Egersund og Stavanger.

Pressekontakt Erik Lødding i NSB opplyser i 18-tiden at passasjerene foreløpig ikke kan evakueres.

- Det er rett og slett for farlig å kjøre buss på veien på Jæren. Derfor må passasjerene vente i toget. Vi håper selvsagt at trafikken kan starte opp igjen så fort som mulig, sier han til Aftenbladet.

Ifølge passasjerer om bord i et av togene er imidlertid busser sendt fra Stavanger for å hente dem. Det er usikkert om selve togene har strømforsyning.

(NTB)