Nærmere 240 drept i jordskjelv

Dødstallene etter jordskjelvet i Kina i natt øker for hver time som går. Over 1000 bygninger har rast sammen og dødtallene forventes å stige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skjelvet ble målt til 6,8 på Richters skala og rammet befolkningen klokka 03 i natt norsk tid. Skjelvet skal ha rammet et område nær byen Jiashi i de vestlige delene av Xinjiang-regionen. Dette området ligger nær de mektige fjellkjedene som grenser til Kirgisistan, omtrent 290 mil vest for Beijing.

Flere hundre skadd

Myndightene i Kina forventer at dødstallene vil stige etterhvert som redningsarbeidet kommer ordentlig i gang. Flere hundre er rapportert skadd og så langt er 240 mennesker bekreftet døde.

Veiforbindelsene til området som er rammet av skjelvet er dårlige, noe som gjør at det tar tid før hjelpeapparatet kommer i gang med arbeidet sitt for fullt.

Området har blitt rammet av jordskjelv en rekke ganger tidliger. 5. januar i år ble det registert et jordskjelv på 5 på Richters skala. Dengang ble ingen skadd. Også i begynnelsen av desember i fjor ble området rammet av skjelv. Da ble noen bygninger påført skade, men ingen mennesker ble skadd.

Sammenraste bygninger

Ifølge nyhetsbyrået AP har over 1000 bygninger kollapset, blant annet flere skoler. Klokka var 10 på formiddagen da skjelvet rammet befolkningen. Flere satt innendørs og spiste formiddagsmat da skjelvet slo til.