Nærmere 30 kan ha omkommet da båt sank i Budapest

26 sørkoreanere er enten bekreftet omkommet eller savnet etter at en turistbåt i Budapest kolliderte med en større båt.

SE TV: Det er mye vann i elva, og strømmen er sterk. Det skaper utfordringer for redningsarbeidet. Reporter: Emilie Rydning. Video: AP Vis mer

Kun sju av de 35 personene om bord er så langt reddet. Sju sørkoreanere var torsdag morgen bekreftet omkommet, mens 19 fortsatt var savnet.

Den sørkoreanske turoperatøren Lee Sang-moo opplyser at seks kvinner og en mann er bekreftet omkommet. De er i alderen 31 til 66 år.

Ei seks år gammel jente var blant passasjerene. Hun er ikke på listen over overlevende.

Det er svært lite håp om å finne flere overlevende, opplyste en talsmann for den ungarske ambulansetjenesten torsdag morgen, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Turistbåten sank like ved brua Margaret, ikke langt unna parlamentsbygningen i sentrum av den ungarske hovedstaden. Den skal ha ligget for anker da den ble truffet av en annen båt.

Sør-Koreas utenriksdepartement bekrefter i en uttalelse at alle passasjerene om bord var sørkoreanere. Båten hadde også et mannskap på to, begge ungarere. De er blant de savnede

SØK ETTER SAVNEDE: En redningsbåt har søkt etter savnede i elva. Foto: Bernadett Szabo / Reuters
SØK ETTER SAVNEDE: En redningsbåt har søkt etter savnede i elva. Foto: Bernadett Szabo / Reuters Vis mer

Søk etter savnede

Redningspersonell har søkt etter passasjerer flere kilometer langs Donau. En ungarsk nettside har meldt at en av passasjerene som ble reddet, ble funnet ved brua Petőfi noen kilometer sør for der båten kantret. Temperaturen i vannet er 10-15 grader.

Det regnet mye i Budapest natt til torsdag, noe som skaper utfordringer for redningsarbeidet. Det er også mye vann i elva, og strømmen er sterk.

Sør-Koreas president Moon Jae-in har instruert myndighetene i Ungarn til å «bruke all tilgjengelige ressurser» på redningsarbeidet, ifølge en uttalelse fra hans kontor.

Flere sørkoreanske tjenestemenn kommer til å reise til Ungarn i løpet av torsdagen.

FLERE DØDE: Flere har omkommet etter ulykken. Flere er fortsatt savnet og det er vanskelig å fastslå nøyaktig hvor mange som har omkommet. Foto: Peter Lakatos / AP
FLERE DØDE: Flere har omkommet etter ulykken. Flere er fortsatt savnet og det er vanskelig å fastslå nøyaktig hvor mange som har omkommet. Foto: Peter Lakatos / AP Vis mer

Skal være sjekket

Båten som sank, heter Hableány og er 26 meter lang. Den har to dekk og har plass til 60 passasjerer, eller 45 for sightseeingcruise.

Talspersonen for selskapet som arrangerte båtturen, sier at han ikke har noen opplysninger om tekniske problemer på båten. Han sier også at båten ble sjekket jevnlig.

Den sørkoreanske turoperatøren opplyser at det var 30 turister, to reiseguider og en fotograf i reisefølget. De var på pakketur i Europa, en tur som begynte i München lørdag og skulle vare en uke. De fleste deltakerne var familier.