Dette var huset til en av politibetjentene i byen Fallujah, vest for Bagdad. Fire mennesker ble drept og 10 såret i bombeangrep mot flere hus som tilhører politifolk i byen mandag. Det var også mange bombeangrep mot andre mål i Irak mandag, og til sammen nesten 70 mennesker ble drept. Foto: REUTERS/SCANPIX
Dette var huset til en av politibetjentene i byen Fallujah, vest for Bagdad. Fire mennesker ble drept og 10 såret i bombeangrep mot flere hus som tilhører politifolk i byen mandag. Det var også mange bombeangrep mot andre mål i Irak mandag, og til sammen nesten 70 mennesker ble drept. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

Nærmere 70 drept i ny voldsbølge

Fem selvmordsbombere sprengte seg i luften i Irak i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Nærmere 70 mennesker er drept og hundrevis såret i en ny serie med angrep i Irak.

Det verste angrepet fant sted i Hilla, rundt 95 kilometer sør for Bagdad, mandag ettermiddag. Minst 36 mennesker ble drept og over 140 såret da to selvmordsbombere sprengte bilene de satt i utenfor en tekstilfabrikk i Hilla idet fabrikkarbeiderne var på vei hjem.

Da folk og redningsmannskaper strømmet til for å hjelpe ofrene for eksplosjonene, ble en tredje bombe sprengt.

Blodig bølge

Voldsbølgen startet i Bagdad mandag morgen. Minst seks av politiets og hærens kontrollposter i de østlige og vestlige sektorene av byen ble angrepet med maskingevær.

Etter angrepene lå sju politifolk igjen på slagmarken. Ytterligere to politifolk ble drept i flere bombeangrep andre steder i den irakiske hovedstaden.

Senere mandag gikk to selvmordsbombere til angrep i byen al-Suwayra rundt 60 kilometer sørøst for Bagdad. Minst 13 mennesker ble drept og over 70 såret da de to angriperne sprengte seg på et marked i byen.

Den ene av selvmordsbomberne bar et belte med eksplosiver, mens den andre sprengte seg i en bil full av sprengstoff.

Koordinert

Også nord og vest for Bagdad er flere personer drept i ulike angrep.

Ifølge en talsmann for sikkerhetsstyrkene i Bagdad ser angrepene ut til å ha vært koordinert.

Mandagens voldsbølge er den verste siden 23. april, da 58 mennesker ble drept i en rekke bombeaksjoner i Bagdad og det vestlige Irak, som en hevnaksjon mot at ti ledende al-Qaida-medlemmer var drept. (NTB)