- Nærmere å sende en astronaut til Mars enn noen gang tidligere

NASA mener Mars er et oppnåelig mål.

- KAN SENDE MENNESKER: NASA mener de er nærmere å sende en amerikansk astronaut til Mars enn noen gang tidligere. Bildet viser roboten «Curiosity» på Mars. Foto: NASA / NTB Scanpix
- KAN SENDE MENNESKER: NASA mener de er nærmere å sende en amerikansk astronaut til Mars enn noen gang tidligere. Bildet viser roboten «Curiosity» på Mars. Foto: NASA / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NASA mener USA er nærmere å sende en astronaut til Mars enn noen gang tidligere. Torsdag kom den amerikanske romfartsorganisasjonen med en oppdatert Mars-strategi.

Et 36-siders strategidokument legges fram før samtaler i den amerikanske kongressen om budsjettet for nærmere utforskning av verdensrommet. Det skal også være et stort romfartsmøte i Jerusalem neste måned.

Ifølge dokumentet mener NASA at det er løselige problemer som gjenstår før det første menneske kan sette foten på Mars, men romfartsorganisasjonen har ikke satt noe tidspunkt for når det kan skje.

- USA er nærmere å sende en amerikansk astronaut til Mars enn noen gang tidligere i historien, sier NASA-sjef Charles Bolden.

Astronauter som blir sendt til Mars må regne med tilbringe tre år i verdensrommet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Å jobbe og bo i verdensrommet innebærer å akseptere at det er forbundet med risiko, og en tur til Mars er verdt det, mener NASA, som i dokumentet beskriver Mars som et «oppnåelig mål».
(NTB)