Nærmere løsning i Baneheia

I løpet av de nærmeste dagene håper drapsjegerne at de sitter med en del av løsningen på drapsgåten i Baneheia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kriminalsjef Arne Pedersen bekrefter at etterforskerne i Kristiansand skal til Oslo og møte kriminalteknikere og rettsmedisinere.

På møtet vil drapsjegerne bli oppdatert på en rekke interessante tekniske spor.

Mer om overgrepene

- Vi har en rekke spørsmål som vi håper at vi kan få bedre svar på. Dette dreier seg blant annet om selve drapet, ting knyttet til åstedet og mistanken om seksuelle overgrep. Jeg regner med at vi sitter med en større informasjonsmengde etter møtet, sier kriminalsjefen.

  • Først og fremst vil etterforskerne konsentrere seg om hva rettsmedisinerne så langt har kommet fram til. Trolig vil de få svar på om det er brukt én eller to kniver. I tillegg kan også omfanget av seksuelle overgrep gi etterforskerne viktig informasjon om hvilken person de nå jakter på.

Hadde med seg brus

  • Jentene hadde med seg en halvannenliters brusflaske med appelsinsmak da de gikk opp til Baneheia for å bade fredag 19. mai. Flaska ble funnet like ved der jentene var forsøkt skjult av kvister.

Brusflaska har vært gjenstand for omfattende analyser av rettsmedisinere og kriminalteknikere. Trolig vil drapsjegerne på det forestående møtet få svar på om gjerningsmannen har hatt befatning med denne flaska.

DNA-profil

  • Politiet har ikke gitt opp håpet om en såkalt DNA-profil, selv om det ikke var mulig å lage en slik profil av det beste biologiske materialet. Det ble funnet annet biologisk materiale på åstedet som ekspertene jobber intenst med. På møtet vil sannsynligvis drapsjegerne få svar på om det er mulig å få laget en DNA-profil som kan knyttes til gjerningsmannen.
  • Det er også funnet fot- og fingeravtrykk på åstedet. Etter det Dagbladet forstår, er det lite sannsynlig at fingeravtrykkene kan kobles til en gjerningsmann. Men også dette får etterforskerne svar på i løpet av de nærmeste dagene.