Nærmere løsning

Kan bli mekling i kveld og i natt.

KONTAKT: LO-leder Roar Flåthen sier at så lenge det er dialog, er det håp om å få en løsning på streiken. Her fra mønstringen på Youngstorvet tidligere i uka. Foto: Christian Roth Christensen / DAgbladet
KONTAKT: LO-leder Roar Flåthen sier at så lenge det er dialog, er det håp om å få en løsning på streiken. Her fra mønstringen på Youngstorvet tidligere i uka. Foto: Christian Roth Christensen / DAgbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sonderingsmøtet hos riksmekler Kari Gjesteby i ettermiddag gir ikke grunnlag for å starte mekling. Men tonen etter sonderingsmøtet synes noe mer optimistisk. Det betyr at mekling som kan gi løsning på streiken, kan komme i gang i løpet av kvelden.

Noe å snakke om
- Vi har vært i samtaler, men vi har ikke sagt ja til mekling. Vi må se signaler fra staten som er positive nok, det har vi ikke gjort. Men alle skjønner at vi hadde ikke flydd opp og ned her flere ganger i dag om vi ikke hadde hatt noe å snakke om, sier forhandlingsleder for de statsansatte i Unio, Arne Johannessen, til Dagbladet.
Nærmere?
Det betyr at storstreiken i statssektoren kan være nærmere løsning.
Johannessen sier imidlertid at det er umulig å si hva utfallet blir, og at streiken fortsetter til det eventuelt foreligger en løsning.
- Jeg kan ikke kommentere innholdet i samtalene vi har hatt i dag, sier Johannessen.

Ikke nok
Etter det Dagbladet erfarer, har riksmekler Kari Gjestebye kommet med innspill til ny mekling, men så langt har ikke signalene vært gode nok til å føre arbeidstakerne tilbake til meklingsbordet. Unio er for eksempel helt avvisende til en løsning etter modell av oppgjøret i Oslo kommune.