Næss ydmyker eks-kona

NEW YORK (Dagbladet): Skilsmissen fra Diana Ross har fått Arne Næss til å vende tilbake til USAs mest snobbete klubb, Maidstone Club. Klubben nektet Diana å bli klubbens første svarte medlem i 1985, og Arne Næss meldte seg øyeblikkelig ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er han tilbake der han trives best, skriver New York Post.

«Alt håp Diana Ross måtte ha om at hennes norske shippingmilliardær skal vende tilbake til henne ser ut til å være blåst bort. Arne Næss spilte nylig tennis i den helhvite klubben, og det tyder på at ekteparet har vokst langt fra hverandre. Særlig hvis det betyr at Næss vil fornye sitt medlemskap,» skriver New York Posts Neil Travis.

Rasisme

Han forteller til Dagbladet at avvisningen av Diana i 1985 var en skandale da det ble åpenbart at den ærverdige klubben drev rasediskriminering.

Lite har skjedd etterpå, fordi det er vrient for de fleste å få medlemskap i den hundre år gamle, fasjonable East Hampton-klubben på Long Island. Likevel er det røster som kaller det rasisme. Diana manglet iallfall ikke penger, verken den gangen eller nå.

- Klubben er en bastion for jålete hvite menn med dårlig klessmak, skriver Travis spydig.

- Så vidt jeg vet finnes det fremdeles ingen svarte blant de rundt 800 medlemmene. Som regel går medlemskapet i arv i familiene, sier han.

Troverdig sladder

- Denne klubben uttaler seg aldri offisielt til pressen, men Arne Næss ble observert på tennisbanen for to uker siden, sier Travis, som selv bor i Hampton og har et vell av kilder etter år som sladrespaltist i New York Post. Og sladderen til Travis stemmer alltid.

Uansett må det være ydmykende for Diana at mannen hun er i ferd med å skille seg fra, vender tilbake til East Hamptons eneste sted som ikke slipper inn svarte.

Hampton er blitt lekegrinda til multimillionærene i New York. Enorme eiendommer strekker seg ned mot Atlanteren, alle godt voktet av tjenerskap, alarmer og hunder.

Arne hvem?

- Det var bare handelstand og rike bønder i Hamptons som fikk være medlemmer i starten. Så kom jernbanen i 1920, og rikfolk fra New York City begynte å komme. Noen få magnater fikk medlemskap.

Til og med Bill Clinton ville fått problemer med å bli medlem, mener Travis.

- Det var et medlem som foreslo at presidenten skulle holdes borte fra klubben, men det tilbakeviser den, sier han.

En talsmann for klubben sier til Dagbladet at han ikke aner hvem Arne Næss er, men at han kan ha besøkt klubben sammen med et medlem.