NAF: - Økt årsavgift rammer familiene

Årsavgiften på bil foreslås økt med 15 kroner.- Dette er løftebrudd, og det rammer barnefamiliene, sier viseadministrerende direktør i NAF, Ulf G. Dambo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Regjeringserklæringen sier at det ikke skal bli dyrere å eie bil. Da er det løftebrudd å foreslå en økning av årsavgiften, sier Dambo i Norges Automobil-Forbund.

At økningen er forholdsvis liten, gjør ikke saken bedre, mener han.

- 15 kroner er ikke all verden, men problemet er at regjeringen ønsker å skru skruen enda et hakk. Det lukter av snik-økning, sier Dambo. - De som først og fremst rammes er barnefamilier som er avhengig av bil.

Dambo understreker at han uttaler seg på bakgrunn av Dagbladets opplysninger om statsbudsjettet.

Regjeringen forslår også at det skal gis et fast fradrag på kroner 1,40 per kilometer for reise mellom hjem og arbeid, uavhengig av reisemåte. Dette er en reduksjon fra dagens satser på 1,95. Dette vil svi for pendlerne, mener Dambo.

- Tiltaket er både usosialt og distriktspolitisk uklokt. For mange pendlere er bil det eneste alternativet. Hva er poenget med å straffe mennesker med lang arbeidsvei? Det å ha mobil arbeidskraft er dessuten viktig for sysselsettingen, mener Dambo.