«Nag bringer ikke Grethe tilbake»

BODØ (Dagbladet): Familiene som natt til søndag ble rammet av en dobbel tragedie, står sammen. - Å bære nag bringer ikke Grethe tilbake. Midt i vår egen sorg og bitterhet vet vi hvor vondt den andre familien har det, sier Grethe Røbergs bror, Åge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har to barn å ta hensyn til. Det teller mer enn alt annet. De er nært knyttet til hverandre, og det skal de få lov til å være i fortsettelsen, legger han til.

Oppklart

I går ble det klart at Hadsel lensmannskontor anser drapet på Grethe Røberg (35) natt til søndag som oppklart. Politiet konkluderer med at hun døde som følge av stump vold mot hodet, og at det var ektemannen (30) som drepte henne.

Ektemannen omkom på motorsykkel kort tid etter drapet.

Mens Grethe Røberg etterlater seg en datter på 14 år, etterlater ektemannen seg en datter på fire år. Selv om de to barna ikke bor i samme nærmiljø til vanlig, er de tett knyttet til hverandre.

Får aldri vite

Lørdag gravlegges Grethes ektemann ved sitt hjemsted, Storslett i Troms. Tirsdag gravlegges Grethe Røberg ved Hadsel kirke. Begge familier kommer til å være rikt representert i hverandres begravelser.

- Vi vet nå hvordan hun ble drept. Men vi får vel aldri vite helt sikkert hva som var den utløsende årsak til tragedien. Det ektemannen gjorde mot vår Grethe, er utilgivelig. Men å fostre hat og aggresjon har ingen hensikt.

Åge Røberg sier at begge familier ønsker å gravlegge saken sammen med de to døde. Det håper han at de to involverte lokalsamfunnene, Hadsel og Storslett, også gjør.

- Det svirrer mange rykter. La dem ligge. Ingenting kan bringe de to tilbake. I stedet bør alle gode krefter fokusere på en tilnærmet normal livssituasjon for de to barna.

Åge Røberg oppfordrer alle venner av ekteparet, og alle involverte i det som skjedde natt til søndag, til å komme på minnestund i Hadsel kirke klokka 19 i kveld. Prest og psykolog vil være til stede.

ÅSTEDET: Grethe Røberg ble funnet drept på trappa til sitt eget hjem. I går går ble det konstatert at hun ble drept med stump vold av sin egen ektemann. Få minutter etter å ha drept sin kone, kjørte mannen seg i hjel da han styret sin Harley Davidson inn i en møtende minibuss.